Reunió entre agents socials i econòmics del Baix Llobregat amb l’ Ajuntament d’ Esplugues per copsar un Pla de reconstrucció desprès del coronavirus

Economia.

Aquest document podria ser la base d’ un pla a nivell comarcal que ja s’ ha començat a treballar.
Aquest document podria ser la base d’ un pla a nivell comarcal que ja s’ ha començat a treballar.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, i la regidora d’Economia i Treball, Montse Zamora, s’han reunit per videoconferència amb agents econòmics i socials del Baix Llobregat per integrar les seves propostes i punts de vista en un futur Pla de Reconstrucció per pal•liar els efectes del Covid19.

A la sessió hi han participat els secretaris generals dels dos sindicats majoritaris, Carlos de Pablo (UGT) i José M. Romero Velarde (CCOO), i representants dels dos principals col•lectius empresarials, Neus Olea (responsable del Departament Tècnic i Relacions Externes d’AEBALL) i Agustí Miró (delegat de PIMEC-Baix Llobregat L’Hospitalet).

Els acords negociats s’han concentrat en quatre aspectes com la protecció social, segurament el més sensible de tots, en aquest hi ha consens sobre la necessitat de potenciar l’ocupació dels col•lectius habitualment més desafavorits al mercat laboral (dones, persones més grans de 45 anys o joves).

Reorganitzar l’activitat laboral després del confinament en tres aspectes com distància entre llocs físics, higiene laboral i instal•lació d’elements de protecció i la protecció dels col•lectius de risc.

Més eines tecnològiques com dispositius i mitjans per teletreballar, i respecte al teixit productiu, s’estudien mesures per afavorir la recuperació del comerç, així com les empreses petites i mitjanes del municipi.

L’Ajuntament d’Esplugues està treballant en accions comunes amb altres municipis de la comarca, així com amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, les actuacions s’implementaran amb el suport de la Diputació de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article