Esparreguera tanca el 2019 amb 1’88 milions de superàvit i 15’81 milions de romanent per afrontar la crisi del coronavirus

Política.

Des del govern destaquen la col•laboració amb l’ oposició per fer front a la crisi del coronavirus.
Des del govern destaquen la col•laboració amb l’ oposició per fer front a la crisi del coronavirus.

Les dades les ha facilitat la regidoria de Serveis Econòmics, que va fer la liquidació econòmica del passat exercici a començament d’aquest mes d’abril, de forma anticipada a les dates habituals per poder atendre les necessitats derivades de la crisi sanitària del coronavirus.

Entre les mesures a adoptar, el govern municipal està estudiant la bonificació d’algunes taxes, línies d’ajusts i subvencions per dinamitzar l’economia del municipi i donar suport a les famílies.

El gruix de les mesures es donaran es donaran a conèixer als grups de l’oposició aquest dimecres durant la comissió informativa de Presidència.

El pressupost municipal de 2019 ha tancat amb un 74,52% d’execució pel que fa a les despeses i gairebé un 103% d’execució pel que fa als ingressos (107% en la recaptació d’impostos i gairebé un 99% en el cobrament de taxes), el que ha generat un superàvit de 1’88 milions d’euros.

A partir d’aquestes dades i el romanent de tresoreria acumulat de 15,81 milions d’euros, el regidor de Serveis Econòmics, Daniel Farriols ha assegurat que “la situació econòmica de solvència generada en els darrers anys possibilitarà afrontar les dificultats econòmiques esdevingudes arran de la crisi sanitària de la COVID-19”.

Farriols ha explicat que “actualment es treballa per desbloquejar el màxim de recursos per a que l'Ajuntament formi part de les solucions per atendre les noves demandes per part de la ciutadania”.

A hores d'ara des de l'Ajuntament es treballa en diferents mesures de reactivació de l’economia local i suport a les famílies per minimitzar els efectes econòmics i socials de la crisi de la Covid-19.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article