Aprovat per unanimitat a Sant Climent un pla de xoc post coronavirus

Política.

Llum verda a un conjunt de mesures destinades a donar suport a les famílies, als comerços i a les empreses del municipi.
Llum verda a un conjunt de mesures destinades a donar suport a les famílies, als comerços i a les empreses del municipi.

El ple municipal, celebrat per primera vegada de manera telemàtica amb la corresponent autorització de la Generalitat de Catalunya, permetia presentar les primeres dades del tancament econòmic de l'exercici 2019.

Aquestes corroboren el sanejament dels comptes públics imprescindible per a desenvolupar les mesures de suport a la reconstrucció necessàries.

Al llarg dels darrers 10 anys, l'Ajuntament ha passat del 147 % d'endeutament al 30 % que es registrava al final de l'any passat, així s'aprovava la incorporació de romanents al pressupost municipal d'enguany.

D'aquest superàvit, precisament, s'aprovava una partida de 108.000 € que es destinarà a un pla social d'atenció a les famílies per a que aquestes puguin tenir garantit l'accés a elements essencials, alimentació i serveis bàsics.

Cal destacar, per tal de posar en perspectiva l'esforç econòmic, que aquesta inversió suposa el 200 % del que anualment el consistori climentó dedica a atenció social.

De la mateixa manera es donava llum verda a un pla econòmic pel comerç i establiments locals amb una dotació de 13.000 que permetran l'accés al teixit comercial d'ajuts de fins a 500 € que es poden sol•licitar a partir de la seva propera publicació.

Finalment, el paquet de mesures de xoc per a fer front als efectes socials i econòmics del coronavirus SARS-CoV-2 es completava amb l'aprovació del pla fiscal per a les famílies i empreses que estableix un nou calendari impositiu ajornant el cobrament de tributs a partir del mes de juny i fins el desembre.

Un cop finalitzada la sessió plenària, l'alcalde, Isidre Sierra, destacava que "hem establert les bases per a fer front dins de les nostres capacitats als efectes, més enllà del problema sanitari, que acompanyen al coronavirus. I m'agradaria destacar que ho hem fet amb el suport de tots els grups municipals."

I finalitzava, "estic convençut que per a superar la crisi que acabem de començar el més aviat possible és imprescindible generositat política i compromís social. Personalment puc assegurar que faré tot el que calgui, més enllà de colors polítics o partidismes, per superar el moment".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article