La plataforma de voluntariat digital Ajudem.cat creada per baixllobregatins aconsegueix el primer premi del concurs d’aplicacions innovadores Hackovid

Emprenedors.

El confinament ha despertat les ganes de crear aplicacions per potenciar la solidaritat.
El confinament ha despertat les ganes de crear aplicacions per potenciar la solidaritat.

Aquesta l’ han creada per l’espluguí Pau Riba, el santjustenc Humbert Blanco i el cerverí Marc Celeiro, el premi està impulsat pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i la Fundació i2CAT, amb el suport de la Mobile World Capital Barcelona.

Ajudem.cat és una plataforma concebuda com a punt de trobada solidari per compartir voluntariat, coneixements i recursos per fer front a la pandèmia de la Covid-19.

La web agrupa diferents eines, recursos i funcionalitats per unir persones voluntàries i particulars que desitgin oferir, de forma solidària i altruista, coneixements, experiències i informació útil per posar-los a disposició de persones que requereixin el seu temps i serveis.

Pau Riba Queijas té 17 anys i és estudiant, fotògraf i programador. Diu que la idea va sorgir “en un brainstorming que vam fer sobre què podia ajudar a la societat en temps de Covid-19”. I assenyala que “aquest premi suposa un gran impuls econòmic per a ajudem.cat, a més d'un reconeixement de la feina feta”.

Per participar hi ha dues modalitats, oferir serveis a la ciutadania emplenant un formulari a la plataforma indicant quin servei o producte s’ofereix, filtrat per categoria i codi postal. També es pot navegar per la base de dades de serveis que s’ofereixen i sol•licitar les ofertes de voluntariat de l’àrea on es visqui.

Alhora es pot accedir a activitats en línia que organitzin les persones voluntàries com classes de música, treballs manuals, utilitzant l'eina de trobades virtuals mitjançant videoconferència que s’ha desenvolupat.

La plataforma de trobades és totalment gratuïta i també inclou un apartat amb informació i recomanacions relacionades amb la situació actual de la Covid19 i una plataforma de videotrucades lliure.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article