Unanimitat a Viladecans per crear un pacte local i reactivar la economia de la ciutat

Economia.

Una comissió concretarà un pla econòmic i social amb tots els recursos municipals disponibles.
Una comissió concretarà un pla econòmic i social amb tots els recursos municipals disponibles.

El Ple Municipal de Viladecans, celebrat avui, 30 d’abril, per via telemàtica, ha aprovat per unanimitat la creació d’un pla de reactivació local per afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la COVID-19 a Viladecans.

Aquest pla s’ha de contextualitzar en el marc de les competències locals i d’acord amb les mesures que adopten les administracions de l’Estat i la Generalitat de Catalunya i se centrarà en el reforç de l’atenció de les situacions de vulnerabilitat, el foment de l’activitat econòmica i el suport a la comunitat educativa i a les entitats ciutadanes.

El ple ha decidit, de forma unànime per part dels grups polítics (PSC, ERC, CS, Podem i Comuns) i mitjançant una declaració institucional, “posar tots els recursos d’aquest Ajuntament a disposició per poder garantir els béns comuns”, concretant un pla econòmic i social que sorgirà de la participació i el consens de tots els grups municipals en l’àmbit d’una comissió informativa especial.

En aquesta comissió participaran els portaveus dels grups municipals i el suplent que designi cada grup, els tècnics municipals que es considerin oportuns i els agents econòmics i socials de Viladecans.

El Pla de Reactivació Local, en el vessant econòmic, establirà mesures adaptades a les necessitats dels sectors afectats, d’acompanyament als comerciants, autònoms, professionals, pimes, empreses i treballadors que facilitin el manteniment de la seva activitat.

En aspectes socials, se’n centrarà en el manteniment de la cohesió de Viladecans, donant suport i acompanyament als col•lectius de risc i més vulnerables, amb l’objectiu de no deixar ningú enrere.

I donarà suport també a les entitats de la ciutat perquè puguin mantenir la seva activitat i garantir el manteniment d’una ciutat activa, vertebrada, cohesionada i participativa.

Igualment, treballarà de forma transversal per als joves de la ciutat que s’han vist afectats en diferents vessants per la crisi sanitària, tant des del punt de vista educatiu i professional com d’esbarjo.

El Pla seguirà el criteri bàsic d’aportar solidaritat, equitat i proporcionalitat en les accions a realitzar per garantir justícia, cohesió i convivència en tots els àmbits ciutadans (social, cultural, econòmic, educatiu, esportiu...).

Per això, es treballaran les propostes en els diferents espais sectorials del sistema de participació municipal (Consell Econòmic i Social, Consell Municipal de Serveis Socials i Consell Municipal d’Educació). Es mantindran les línies estratègiques de foment de la sostenibilitat i respecte al medi ambient.

El Ple Municipal també ha volgut reconèixer i agrair la dedicació als i les professionals sanitaris, de serveis socials, d’assistència domiciliària, personal de les residències, cossos de policia, la Unitat Militar d’Emergència, Protecció Civil, atenció a la ciutadania, comunicació, i als serveis de neteja i de manteniment. També a un gran nombre de voluntaris i voluntàries “que han treballat incansablement en moments de gran dificultat per a la nostra ciutadania”.

A més, ha destacat i reconegut la feina de totes les persones d’altres serveis de l’administració, així com del comerç i serveis de la ciutat i a la pagesia, “que treballen cada dia per cobrir així les necessitats bàsiques de la nostra gent”.

Els agraïments també han anat destinats a totes les empreses, comerços, autònoms, entitats i altres col•lectius que estan mostrant la seva solidaritat amb donacions de material sanitari, aliments i altres productes per ajudar a pal•liar i combatre els efectes de la pandèmia.

L’Ajuntament de Viladecans ha reiterat, amb aquesta declaració signada per tots els grups municipals del Ple, “la necessitat de col•laboració, diàleg i concertació entre administracions, reforçant canals de cooperació i recursos, des del respecte i la lleialtat institucional, per donar les respostes més efectives i eficients a les necessitats de la ciutadania”.

I per això ha instat les administracions superiors a “crear mecanismes de col•laboració permanent amb el món local reforçant els canals de concertació i de comunicació transparent”.

El Ple ha volgut també expressar el seu agraïment a la població, per “la seva conducta exemplar” i reiterar “la necessitat de seguir les recomanacions sanitàries i comunitàries”. Per al plenari viladecanenc “només amb la col•laboració i solidaritat de tothom podem superar aquesta crisi”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article