Castelldefels demanarà aclariments a AMB i ACA pel vessament d'aigües residuals a la platja

Salut.

La Xarxa Primària d'Aigües Residuals de Botigues, Castelldefels, Gavà i Viladecans és competència de l'AMB i l'ACA.
La Xarxa Primària d'Aigües Residuals de Botigues, Castelldefels, Gavà i Viladecans és competència de l'AMB i l'ACA.

Des de fa anys l'Ajuntament està demanant que es completi la xarxa amb unes infraestructures que falten, com ara una estació de bombeig, i que permetin evitar aquestes situacions episòdiques.

Les primeres anàlisis dels tècnics municipals indiquen que l'origen d'aquest vessament podria estar en el trencament d'un dels tubs del col•lector de bombeig d'aigües residuals que es va produir fa dues setmanes a Gavà.

L'Ajuntament de Castelldefels demanarà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que són les administracions que tenen les competències en el sistema d'infraestructures hidràuliques, que s'aclareixin les causes del vessament d'aigües residuals que es va produir el passat 2 de maig a la platja, a l'altura de la plaça de les Palmeres.

Les primeres anàlisis dels tècnics municipals indiquen que l'origen d'aquest vessament podria estar en el trencament d'un dels tubs del col•lector de bombeig d'aigües residuals que es va produir fa dues setmanes a Gavà. L'ACA i l'AMB van subsanar aquesta averia reparant el tub i bombejant l'aigua amb camions-cuba.

En aquestes reparacions part del trasvàs de les aigües residuals pot anar a parar al sistema pluvial i acabar desembocant a la platja. En qualsevol cas, l'Ajuntament demanarà l'aclariment de si, efectivament, aquest és l'origen del vessament del passat 2 de maig o pel contrari es tracta d'altres circumstàncies.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article