Les enèsimes inundacions al Parc Agrari fan que ERC Viladecans demani un millor drenatge

Política.

Els republicans s’afegeixen a les crítiques d’Unió de Pagesos que parlen de negligència i inacció de l’Ajuntament malgrat les pèrdues reiterades de collites.
Els republicans s’afegeixen a les crítiques d’Unió de Pagesos que parlen de negligència i inacció de l’Ajuntament malgrat les pèrdues reiterades de collites.

El grup municipal d’ERC Viladecans ha exigit a l’equip de govern que millori amb caràcter urgent el sistema de drenatge d’aigües pluvials de la bassa de laminació de Ca n’Alemany, el polígon industrial desenvolupat arran de l’obertura del centre comercial Viladecans the Style Outlet.

Les deficiències en el sistema de desguàs en episodis de pluges torrencials o de gran acumulació com les registrades el passat mes d’abril agreugen les inundacions dels camps adjacents, a la zona del camí del Pi Tort entre els termes municipals de Gavà i Viladecans, provocant pèrdues de collita molt importants.

Esquerra s’afegeix així a les crítiques del sindicat Unió de Pagesos per “negligència” reiterada de l’Ajuntament en el drenatge insuficient de la bassa de laminació.

Reiterada perquè la problemàtica ve de lluny i plou sobre mullat després de les pluges torrencials dels últims dos anys, les més recents arran del temporal Gloria i l’últim episodi d’acumulació excepcional que ha fet malbé els conreus dels productors d’aquesta zona del Parc Agrari del Baix Llobregat.

“Parlem de negligència en els equips de bombeig d’aigües pluvials del polígon de Ca n’Alemany perquè mai han funcionat, malgrat ser-hi i malgrat haver-ho advertit en diverses ocasions”, ha indicat la regidora d’ERC Myriam Moysset.

La representant republicana ha demanat explicacions a l’última comissió informativa de territori, on l’equip de govern s’han compromès a dur a terme una auditoria per intentar solucionar els problemes de drenatge en aquest punt.

Moysset explica que l’Ajuntament parla d’anomalies, de problemes en el calibrat del sistema i que es corregirà però critica la inacció municipal després que l’any passat els pagesos i el grup municipal d’ERC ja van advertir de les deficiències en el desguàs.

“Entrarem les preguntes formals a registre perquè ens enviïn els resultats de l’auditoria i els informes tècnics de les correccions que calgui dur a terme, volem fiscalitzar de prop aquesta intervenció perquè és urgent prendre mesures, per mantenir la producció agrària i estar al costat dels pagesos”, ha afegit. La indignació dels agricultors ha fet que recentment l’Ajuntament visiti la zona i detecti incidències en el sistema de bombeig d’aigua.

“Si s’haguessin preocupat abans, el mes de setembre quan vam dur el problema al Ple, segurament no hauríem de lamentar els danys ni les pèrdues de collita que estant patint ara els pagesos, almenys no en el mateix grau, després del Gloria i l’episodi d’acumulació d’aigua excepcional d’abril”, ha indicat Moysset.

Per la regidora cal donar solucions als problemes d'inundacions a la zona agrícola i donar compliment a l'informe favorable de l'ACA que demanava evitar perjudicis a tercers, especialment pel que fa al drenatge cap a les corredores existents, fer un bon manteniment de les corredores pel seu bon funcionament hidràulic i redactar un pla d'explotació de tot el sistema de drenatge del sector de Ca n’Alemany.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article