Es crearà una taula bilateral Generalitat mon local per afrontar la crisi social i econòmica generada pel coronavirus

Política.

El Govern de Catalunya continua analitzant amb el món local l’evolució del coronavirus al país.
El Govern de Catalunya continua analitzant amb el món local l’evolució del coronavirus al país.

El president de la Generalitat, Quim Torra, acordava diojus amb el món local la “creació d’una taula bilateral entre Govern i representants de les institucions municipalistes i diputacions”, tenint present “tots els seus diferents accents”, i amb l’objectiu d’aconseguir “grans consensos” per impulsar la reactivació econòmica i social.

Es tracta d’una taula bilateral, que s’emmarca en la Comissió per a la recuperació econòmica i la protecció social que es va aprovar en el Consell Executiu dissabte passat, i tindrà en compte també el Decàleg per a la recuperació socioeconòmica pels municipis de Catalunya que van presentar les entitats municipalistes.

Durant la reunió que ha mantingut per videoconferència amb els representants del món local, i a la qual també ha participat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, el cap de l’Executiu ha volgut deixar clar que aquest Decàleg de les entitats municipalistes, serà un “excel•lent punt de partida” per treballar conjuntament d’una “manera estable” i aconseguir “sumar” i poder ajudar millor a “tots els sectors amb més dificultats, ja siguin autònoms, pimes, botigues, hotels, tercer sector o gent de la cultura”.

“El món local avui, i per vocació pròpia, és actor principal. I des del meu punt de vista i del conjunt de meu Govern, és absolutament necessari que s’incorporin de manera estratègica a la definició d’aquest pla de reactivació”, els ha dit el president, mentre els ha demanat “màxima cooperació institucional, des del reconeixement de l’altre i la complementarietat”.

A la sessió de treball hi ha pres part la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín; el vicepresident quart de la Diputació de Lleida, Ferran Accensi; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

El primer tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el president de l'ACM, Lluís Soler; la presidenta de la FMC, Olga Arnau, i el president de Micropobles, Mario Urrea.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article