El curs vinent Esparreguera tindrà un cicle formatiu de grau superior de Tècniques d'actuació teatral

Cultura.

La posada en marxa d'aquests estudis conflueixen amb l'àmplia i reconeguda tradició teatral del municipi.
La posada en marxa d'aquests estudis conflueixen amb l'àmplia i reconeguda tradició teatral del municipi.

Aquest serà el primer cicle formatiu que s'ofereix al municipi, que assoleix així una reivindicació històrica del consistori i la ciutadania. Els estudis artístics estaran adscrits a l'institut El Castell amb una oferta inicial de 30 places i seran l'única oferta pública d'aquesta formació a la província de Barcelona i la segona a tot Catalunya, ja que només s'imparteixen a la província de Lleida.

El Departament d'Educació de la Generalitat ha confirmat a l'Ajuntament d'Esparreguera que per al proper curs 2020-2021, el municipi comptarà amb un cicle formatiu de grau superior de Tècniques d'actuació teatral que estarà adscrit a l'institut El Castell per donar continuïtat a la formació de batxillerat artístic que s'imparteix en aquest centre i els de la comarca del Baix Llobregat.

Aquest cicle serà l'única oferta pública d'aquesta formació a la província de Barcelona i la segona a tot Catalunya, ja que només s'imparteix a la província de Lleida.

El cicle formatiu, que tindrà una oferta inicial de 30 places, s'ha aconseguit implementar gràcies al treball de coordinació i col•laboració conjunta entre l'Ajuntament i el Departament d'Educació.

Per a accedir-hi caldrà tenir el títol de batxillerat o un d'equivalent, o haver superat la prova d'accés als cicles formatius de grau superior d'arts plàstiques i disseny.

Les classes s'impartiran a l'edifici de l'Escola Municipal de Música i Dansa d'Esparreguera en aules que seran compartides també amb les classes de batxillerat artístic.

Aquests estudis de grau superior capaciten a l'alumnat per aplicar les tècniques d'interpretació, de moviment i vocals per actuar en viu o en mitjans audiovisuals, per fer tasques de dinamització basades en l'actuació i per preparar en tècniques d'expressió i comunicació, amb criteris artístics, de qualitat i de seguretat.

Tenir oferta de cicles formatius a Esparreguera és una reivindicació que ve de lluny i que el curs vinent per fi serà realitat després que, al gener, durant la reunió de planificació escolar per al curs 2020-2021 confluïssin la proposta presentada pel municipi per acollir aquests estudis i la intenció del Departament d'Educació de la Generalitat d'oferir-los.

Aquest cicle formatiu d'àmbit artístic aportarà una nova especialitat a la zona, que ja disposa d'altres cicles formatius al Baix Llobregat Nord en els municipis d'Olesa de Montserrat, Martorell, Sant Andreu de la Barca i, a curt termini, també n'hi haurà a Abrera quan finalitzin les obres de d'ampliació de l'institut Voltrera.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article