Gavà i Viladecans demanen a la Generalitat més atenció al Parc Agrari

Política.

Sánchez i Ruiz reiteren que és urgent i imprescindible abordar les inversions necessàries per garantir la seva supervivència.
Sánchez i Ruiz reiteren que és urgent i imprescindible abordar les inversions necessàries per garantir la seva supervivència.

L'alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, han adreçat una carta a la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, on posen en relleu la situació crítica i els dèficits acumulats pel Parc Agrari del Baix Llobregat, especialment als dos municipis.

Una situació que, en plena crisi per la COVID-19, s'ha agreujat amb les pluges intenses dels últims dies, que han tornat a malmetre els conreus de Gavà i Viladecans, que ara fa uns mesos ja van patir greus danys pel temporal Gloria.

A la carta, exposen a la consellera que ja s'ha comunicat a la Direcció Generalitat d'Agricultura la dimensió dels últims danys d'acord amb una valoració tècnica i estan a l'espera d'una resposta tan ràpida i efectiva com sigui possible.

Però que "d'una vegada per totes és l'hora de la prioritat política real per al Parc Agrari i és l'hora de les inversions que aquest espai necessita".

Per a Raquel Sánchez i Carles Ruiz, la situació provocada per la pandèmia i les seves conseqüències "obliga a accelerar i intensificar les polítiques de suport i promoció de sectors que ens han d'ajudar a superar la crisi amb valors tan importants com la proximitat, el consum de productes locals i saludables i la viabilitat d'activitats productives imprescindibles".

I posen com a exemple el sector agrari "que aquestes setmanes s'està deixant la pell per atendre una necessitat essencial com és l'alimentació".

Els alcaldes afirmen que amb aquest escrit posen veu a les reivindicacions de la pagesia, "un col•lectiu que massa vegades ha escoltat paraules i massa poques ha obtingut respostes tangibles per part de les administracions més directament responsables".

Asseguren també ser coneixedors de les demandes i treballs que s'estan fent des del Consorci del Parc Agrari i el Consell Comarcal del Baix Llobregat o des de l'Àrea Metropolitana.

En aquest sentit, reclamen que, tan aviat com sigui possible, es posi data a la reunió promoguda pel Consell Comarcal que va ser ajornada a causa de la pandèmia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article