ERC Sant Joan Despí manté la lleialtat institucional però proposa millores per sortir de la crisi post coronavirus

Política.

Al març el grup municipal feia arribar al Govern Municipal una sèrie de propostes per fer front a la crisi de la COVID-19.
Al març el grup municipal feia arribar al Govern Municipal una sèrie de propostes per fer front a la crisi de la COVID-19.

Amb les noves mesures adoptades des de llavors per les diferents administracions i amb la perspectiva de la progressiva tornada a la nova normalitat, creuen oportú fer arribar al Govern Municipal noves propostes a curt i mitjà termini, per fer front a la greu crisi econòmica i social que se’n derivarà d’aquesta crisi sanitària.

L’objectiu d’aquestes mesures és pal•liar els efectes de la crisi especialment per a la classe treballadora i al teixit productiu de Sant Joan Despí.

Els republicans segueixen insistint en la necessitat de desbloquejar el superàvit dels Ajuntaments per poder-lo destinar a fer front a les conseqüències socioeconòmiques de la COVID-19 en els municipis.

Abans d’adoptar les mesures proposades, creuen convenient crear un Pacte de Ciutat format pels diferents grups polítics, sindicats, associacions de veïns i representants del teixit econòmic i associatiu de la ciutat per elaborar un pla de xoc per als propers dos anys amb l'objectiu d'establir mesures d'impuls socioeconòmic davant la crisi de la COVID-19.

Alhora elaborar un informe sobre l'impacte econòmic i social de la crisi a Sant Joan Despí on es contempli quants treballadors s'han vist afectats per un ERTO, quina és l'estimació de pèrdua econòmica de la recaptació municipal i de l'activitat productiva de la ciutat i quantes empreses i comerços locals es troben en una situació crítica així com tenir en compte l'impacte de gènere de la crisi.

Creuen important tenir una imatge real del cost de la crisi a nivell municipal per poder-hi acotar la posterior actuació i per això demanen reubicar al pressupost municipal aquelles partides pressupostàries no executades i que s’hagin vist modificades davant aquesta situació, per exemple, activitats de Festa Major, activitats lúdiques i esportives i actes institucionals entre d’altres i destinar-ho als col•lectius més vulnerables.

Demanen adaptar el Pla d’Acció Municipal de cada Departament, tant a nivell de pressupost com de modificació i creació de nous projectes i crear un espai exclusiu COVID-19 a la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Joan Despí on informar de les ajudes econòmiques i modificacions, la resta de propostes es poden consultar a documents adjunts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article