ERC Esplugues vol que la ciutat obtingui sobirania energètica creant una operadora municipal

Política.

La idea dels republicans ja està sobre la taula de la Diputació tal i com es va debatre al febrer poc abans del confinament.
La idea dels republicans ja està sobre la taula de la Diputació tal i com es va debatre al febrer poc abans del confinament.

La proposta s’ha fet en el marc dels treballs previs a l’aprovació del pla de reconstrucció econòmica, aquesta podria des del primer moment representar un estalvi important per a l’administració i també per a les famílies, els autònoms i les PIMES d’Esplugues.

La proposta d’Esquerra Republicana està prevista en dues fases, en un primer moment, es proposa que l’Ajuntament es constitueixi en comercialitzadora de gas i electricitat.

Es tracta d’una operació que ja s’ha experimentat amb èxit en d’altres municipis del país i que permet, des del primer moment, aplicar una tarifació social als clients dels principals subministraments energètics.

De fet, un dels grans costos fixos de la ciutadania és el de l'energia, amb la creació d’una operadora pública municipal inicialment ja es poden fer les funcions d'una comercialitzadora, i es pot comprar l’energia al mercat majorista, amb el corresponent estalvi que això suposa.

A la vegada, aquesta energia la pot distribuir entre els veïns i veïnes d'Esplugues, i a la xarxa de comerços i petites i mitjanes empreses de la ciutat.

Com que l’objectiu d’aquesta operadora no és el lucre, no només pot comercialitzar l’energia a un preu inferior al de les grans empreses del mercat, sinó que a més pot fixar tarifes socials de forma directa i immediata.

A llarg termini, aquesta operadora també podria fixar com a objectiu la instal•lació i explotació al municipi d’un parc estable de plaques fotovoltaiques per a la generació d'energia solar, la qual seria distribuïda entre la població.

Es tracta, doncs, d’aprofitar les oportunitats de la crisi sanitària per tal de crear l'embrió d'una autèntica productora i distribuïdora municipal d'energia 100% verda i completament ecològica.

Amb aquest nou paradigma de l'abastiment de les necessitats energètiques del municipi, Esquerra Republicana vol posar èmfasi que en el fet de poder produir, comercialitzar i distribuir energia verda creada de forma completament ecològica i sostenible, i la venda de l’excedent d'energia a la xarxa.

Esplugues de Llobregat podria esdevenir un municipi perfectament sobirà des del punt de vista energètic, amb el consegüent estalvi econòmic que això podria representar per a les arques municipals, i també per a les economies domèstiques i professionals de la ciutat.

Es reduiria al mínim la dependència d'energies fòssils, i es generaria energia sostenible, verda i assequible, i en última instància, es propiciaria l'empoderament de la població respecte dels grans lobbys energètics.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article