La Festa de Santa Oliva i la Festa Major d’ Olesa cancel•lades amb la voluntat de no renunciar a la cultura i el lleure

Societat., Cultura.

S’està treballant en una festa de retrobament de cara a la tardor, si la situació sanitària ho permet.
S’està treballant en una festa de retrobament de cara a la tardor, si la situació sanitària ho permet. | Arxiu 2019.

L’Ajuntament ja treballa per oferir, el mes de juny, activitats virtuals per a aquestes dues celebracions, i en la mesura que ho permeti el procés de desconfinament, en un format presencial reduït.

La cultura confinada entra també en un procés de desescalada, a l'igual que l’esport, el lleure i l’activitat econòmica, però "sempre tenint molt present el dolor que ha causat la pandèmia, el dolor que malauradament encara provocarà, i la necessitat col•lectiva de retrobament en actes que també caldrà planificar de condol i record als difunts", segons ha remarcat l'Alcalde d'Olesa, Miquel Riera.

No es descarta fer alguna activitat presencial que permeti el control de l’aforament i amb estrictes mesures de seguretat, segons ha avançat el regidor de Festes, Jordi López, “sempre en funció del que el Departament de Salut de la Generalitat determini”.

Per Santa Oliva, entre les activitats que s’està estudiant mantenir és la tradicional ofrena floral a la patrona, si bé “amb un format més reduït sense públic o de manera virtual a través d’streaming”, ha dit el regidor.

Tenint en compte que aquest és l’acte central de la festivitat de la patrona, s’està valorant fins a quin punt podran participar-hi les entitats d’Olesa o si l’Ajuntament serà l’encarregat únic de dur-la a terme.

També s’està treballant en mantenir, per Santa Oliva, i de forma virtual, les portes obertes al Porxo de Santa Oliva, la Torre del Rellotge o l’edifici de l’Ajuntament.

Quant a la Festa major, també es preveuen activitats per gaudir de la revetlla de Sant Joan, que els olesans i olesanes podran gaudir des de la seva llar.

Per exemple, i amb la voluntat que tota la ciutadania pugui viure la tradicional foguera de Sant Joan des de casa, l’Ajuntament està preparant oferir imatges en directe de l’encesa i de la pirotècnia que es llençarà des de diferents punts del municipi.

Un altre format que s’està estudiant és un festival de música amb DJ, un espectacle audiovisual sobre un escenari per seguir dins el cotxe i també per streaming.

En definitiva, segons el regidor de Festes, l’objectiu és “no renunciar del tot a celebrar aquestes festes tant importants per a Olesa, encara que sigui en un format totalment diferent al que estem acostumats”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article