268.000€ a Olesa per ajudar el comerç i reactivar l'economia local

Economia.

El total de la quantitat prové del superàvit del pressupost 2019.
El total de la quantitat prové del superàvit del pressupost 2019.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Dídac Solà, ha explicat que s'afegeixen 200.000 € més al pressupost de l'àrea de Promoció Econòmica per dotar el departament “amb recursos per afrontar la crisi econòmica que ha causat la crisi sanitària del coronavirus”.

Concretament, Solà ha especificat que “120.000 € seran per ajuts directes a autònoms i comerços que no han pogut treballar durant el confinament i per tal que afrontin pagaments com lloguers, hipoteques o subministraments”.

La resta, 80.000 €, incrementaran la dotació per a la reactivació econòmica de comerç i indústria, una partida que ja destinava més de 68.000€ a aquest objectiu.

Solà ha avançat que es treballarà en dissenyar “campanyes de dinamització comercial i assessorament per a nous plantejament de negocis per als comerços i industrials del municipi”.

Dins d'aquesta dotació, s'ha previst un increment de 15.000€ per a ajuts a comerços que hagin de fer obres o treballs d'adaptació per poder dur a terme la seva activitat amb les noves mesures de seguretat que s'estableixin, a aquests 15.000€ s’afegeixen als 18.125€ que ja hi havia reservat per a aquest concepte.

Des de Promoció Econòmica ja s'estan estudiant mesures concretes per promoure el comerç de proximitat i que, segons Dídac Solà, “els veïns i veïnes d'Olesa comprin als establiments locals”. Per aquest motiu, es treballa en la facilitació de la rotació d’aparcament de vehicles als carrers més cèntrics a través de la zona blava i el pàrquing de la plaça de Catalunya.

El regidor de Promoció Econòmica ha explicat que ja s'han celebrat reunions amb Olesa Comerç i l'Associació de paradistes del Mercat Municipal per avançar les línies d'actuació del departament per afrontar la crisi econòmica. Dídac Solà ha destacat que l'Ajuntament està treballant “amb urgència” per poder posar en marxa el més aviat possible les línies d'ajut.

Tots aquests diners es gestionaran des d’un departament que, des de l’edifici de Cal Rapissa (al carrer Ample, 25) treballa en l’assessorament a empreses, autònoms i ciutadania en àmbits com la recerca de feina, la creació d’ocupació, el foment del comerç i la indústria local, i la formació permanent.

El departament de Promoció Econòmica està gestionant aquest 2020 prop de 400.000€ de subvenció de Diputació i Generalitat per a diferents plans d’ocupació de l’Ajuntament d’Olesa.

Aquests 200.000 € de suplement formen part d'una modificació de crèdit per un total de 300.000€ aprovada per unanimitat al Ple extraordinari del mes d'abril per fer front a les conseqüències de la crisi sanitària del coronavirus COVID-19, els altres 100.000 € s'han destinat a Serveis Socials i Habitatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article