Una de les artèries principals de Sant Joan Despí transformada en espai ciclable

Societat.

La nova infraestructura permet ampliar la xarxa ciclable de la ciutat i millorar la seva connectivitat.
La nova infraestructura permet ampliar la xarxa ciclable de la ciutat i millorar la seva connectivitat.

L'Ajuntament ha creat un nou espai ciclable a l'avinguda de Barcelona -una de les artèries principals de la ciutat- i al carrer de Maria Tarrida fins al parc del Mil•lenari i amb connexió amb la resta de la xarxa ciclable.

Aquest nou carril bici, de 1.600 metres de longitud, s'inscriu en el pla de reordenació de la mobilitat que s'està duent a terme per facilitar una mobilitat segura i saludable, mantenint les mesures de seguretat i higiene necessàries per evitar la propagació de la COVID-19. El nou carril bici està inscrit a la calçada i comparteix espai amb els vehicles de motor.

Durant la setmana passada s'ha pintat la senyalització horitzontal i s'ha instal•lat senyalització vertical seguint els criteris fixats en el catàleg de senyalització de mobilitat sostenible de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), per tal de garantir una bona coexistència entre els diferents mitjans de transport en una zona on la velocitat màxima és de 30 km/h.

El nou espai ciclable comença a la intersecció entre l'avinguda de Barcelona i el passeig del Canal, enllaçant amb la xarxa ciclable existent.

El carril discorre per la calçada de l'avinguda de Barcelona en direcció sud, girant pel carrer de Maria Tarrida, que recorre per complet fins al parc del Mil•lenari.

Al final del carrer Maria Tarrida, el carril bici inscrit continua pel carrer de la Riera d'en Nofre fins a connectar amb la vorera bici de la rambla de Josep Maria Jujol.

Amb la creació de nous espais ciclables, l'Ajuntament vol adaptar els carrers perquè els desplaçaments en bicicleta siguin més segurs i les persones que l'utilitzen puguin mantenir la distància de seguretat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article