L’Observatori contra l’Homofòbia reconeix en la VIII edició dels premis 17 de maig a l’alcalde d’Esparreguera Eduard Rivas

Societat.

En concret per la seva resposta institucional davant l’agressió homòfoba que va tenir lloc al municipi el passat mes de febrer.
En concret per la seva resposta institucional davant l’agressió homòfoba que va tenir lloc al municipi el passat mes de febrer.

Així ho ha anunciat l’entitat que fa entrega d’aquests guardons que reconeixen el treball de persones, entitats i projectes que afavoreixen la implementació de polítiques LGTBI i que es lliurava amb motiu del Dia internacional contra l’homofòbia.

L’Ajuntament d’Esparreguera s'ha adherit al manifest institucional "LGTBIfòbia ni a casa, ni al carrer!" i va aprovar en el passat ple municipal l’adhesió del municipi al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci, que també intervé quant la violència es perpetrà contra les persones LGBTI.

L’Observatori Contra l’Homofòbia està composat per activistes, professionals i voluntàries de diferents àmbits que fan de l’OCH una eina al servei del col•lectiu LGTBI i de la ciutadania.

En aquesta edició dels seus premis han volgut reconèixer la tasca de les activistes Mar Cambrollé i Charo Alises, el grup de persones sordes del Casal Lambda, el periodista Adrià Lizanda i a l’alcalde d’Esparreguera.

En el cas d’Eduard Rivas el guardó és per la resposta institucional de l’Ajuntament davant la presumpta agressió homòfoba que es va produir al municipi a principis de febrer, un fet que sumat a l’elevat nombre d’incidents registrats en l’establiment d’oci nocturn on es va produir, va suposar que el consistori decretés amb caràcter immediat l’avançament en dues hores de l’horari de finalització de l’activitat de la discoteca.

En el ple municipal del mes de febrer, a més, es va aprovar per unanimitat una moció de condemna a l’LGTBI-fòbia que manifesta el rebuig a qualsevol agressió, el suport a totes les entitats que lluiten a favor de la igualtat i el compromís de l’Ajuntament d’Esparreguera per desplegar i fer complir la Llei 11/2014 que ha de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals.

El consistori també va aprovar, en el ple municipal del mes d’abril, el conveni de col•laboració entre el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament d’Esparreguera per a l’adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article