Han entrat en funcionament les dues primeres parades dobles d'autobús de Sant Boi

Societat.

En aquest tipus de parades, l'operació de pujada i baixada del passatge és més àgil.
En aquest tipus de parades, l'operació de pujada i baixada del passatge és més àgil.

Sant Boi és el sisè municipi metropolità que incorpora dobles parades d'autobús, la ciutat defensa un model de mobilitat que prioritzi els trajectes a peu, amb bicicleta i amb transport públic.

Les parades de Sant Boi que han incorporat aquest sistema són la situada al carrer de Josep Torras i Bages-Estació FGC (sentit Santa Coloma de Cervelló) i la del carrer de la Riera Basté, cantonada Lluís Castells (amb els codis 104469 i 105180, respectivament).

Aquest tipus de parades s'identifiquen per mitjà de dos pals que indiquen el lloc en el qual se situarà la porta davantera de cada autobús. Si coincideixen dues línies a la parada, els autobusos poden recollir i deixar passatge de forma simultània, guanyant temps, ordre i fluïdesa i facilitant el transbordament entre línies.

La posada en funcionament de parades dobles en aquests dos llocs de Sant Boi és el primer pas per a la progressiva incorporació d'aquest tipus de parades a la xarxa de transport públic de la ciutat, per afavorir una mobilitat més eficient i menys contaminant.

Durant el primer dia de servei, personal de la companyia Baixbús ha informat les persones usuàries a les parades sobre el nou sistema de funcionament i ha resolt possibles dubtes, a les marquesines s'ha col•locat també material informatiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article