Pel curs 2020/2021 l’ Hospitalet estrenarà l’ Institut Escola Puig i Gairalt i tindrà tres centres d’ aquestes característiques

Societat.

Es consolida la oferta d’ aquests centres a la ciutat.
Es consolida la oferta d’ aquests centres a la ciutat.

El curs 2020-2021 hi haurà nous instituts arreu del territori per donar resposta a l’increment de població escolar a l’etapa de secundària. Un increment d’instituts ja sigui amb centres de nova creació, a partir del desglossament de centres o amb nous instituts escola.

En la línia iniciada els dos darrers anys, el proper curs escolar s’incrementa el nombre d’instituts escola arreu de Catalunya. Així, el 2019-2020 hi haurà 29 instituts escola nous, amb l’objectiu d’afavorir la continuïtat formativa i pedagògica.

N’hi haurà 4 de nous als següents municipis: l’Institut Escola Puig i Gairalt (l’Hospitalet de Llobregat), l’Institut Escola Lluís Millet (Santa Coloma de Gramenet), l’Institut Escola Llibertat (Badalona), i l’Institut Escola de Badalona (Badalona). Aquest últim centre neix per fusió d’una escola i un institut que fins ara compartien el mateix edifici.

Els instituts escola permeten recollir en un sol centre tota l’escolarització, dels 3 als 16 anys, fet que facilita la unitat pedagògica entre etapes, facilita el pas de la primària a l’ESO i millora la convivència de l’alumnat, entre d’altres aspectes.

D’aquesta manera, ja hi haurà a Badalona, Santa Coloma de Gramenet, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià del Besòs un total d’11 instituts escola per al proper curs –dels 83 de Catalunya-.

Per altra banda, en formació professional, l’Institut Mercè Rodoreda de l’Hospitalet de Llobregat serà un nou centre de referència dels cicles formatius al municipi. Així, s’hi traslladen dos cicles de la família d’Administració i gestió -un de grau mitjà i un de grau superior-.

També s’actualitza el currículum d’un cicle antic a Química i salut ambiental on destaca el nou cicle formatiu de grau mitjà de Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural a l’Institut Apel•les Mestres (l’Hospitalet de Llobregat).

També és de nova oferta l’Itinerari formatiu específic d’Auxiliar en Manteniment d'Instal•lacions Esportives a l’Institut Apel•les Mestres (l’Hospitalet de Llobregat) per millorar-ne els espais.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article