Entitats de Cervelló organitzen divendres un Bingo Solidari i aconseguir recursos per fer mascaretes i salvaorelles

Societat.

Les entitats de Cervelló́ han vist la necessitat de connectar-se, crear xarxa i col•laborar per fer front a la situació́ actual.
Les entitats de Cervelló́ han vist la necessitat de connectar-se, crear xarxa i col•laborar per fer front a la situació́ actual.

La proposta ha transcendit del municipi, i moltes entitats de pobles veïns, com Molins de Rei o Sant Feliu de Llobregat, s'han unit a la causa, els grups de música Buhos, Rocktàmbuls o Seikos han col•laborat enviant vídeos animant a les seves comunitats digitals a participar.

Davant d'una situació́ d'incertesa com la que presenta la COVID19, amb negocis i comerços tancats, la inacció́ no és una opció per a les entitats de Cervelló́, és el moment de fer poble, de fer cultura.

Una mostra d’això̀, és la proposta de Sant Jordi "Creem una història entre totxs?", que es va dur a terme el passat mes d'Abril. Una iniciativa liderada per l'Aina i Carol, dues veïnes de Cervelló́, en la qual van col•laborar 26 entitats del poble i l’Ajuntament, i es va aconseguir explicar 18 històries, de manera simultània i en línia.

La colla de diables els Encaputxats Diabòlics, una entitat de foc de Cervelló, junt amb altres entitats del poble, dona el tret de sortida a una iniciativa solidària, precedida d'una campanya viral amb la col•laboració de centenars de veïnes i veïns que han vist, ara més que mai, la necessitat de connectar-se, crear xarxa i col•laborar, per fer front a la situació actual.

Es tracta d’un Bingo Solidari per recollir diners i reinvertir-los en iniciatives nascudes a Cervelló durant el confinament, que compta amb la participació d’entitats i establiments comercials per fer difusió o aportar premis, com ara nits d'hotel a l’Hotel Can Rafel, pirotècnia de Pirobram o samarretes i marxandatge d'entitats del poble i entitats de foc de tot el Baix Llobregat.

El Bingo tindrà lloc el 22 de maig i es podrà seguir el directe per l’instagram de l’entitat @encaputxatsdiabolics i el funcionament del joc serà a cinc rondes que es podran jugar per una aportació de 5 euros el cartró, s’ ha de fer transferència al compte d'Encaputxats indicant donació i nom a ES15 2100 0422 4802 0027 6423 i enviar el comprovant al 636 642 632 per rebre des d’ aquest número els cartrons via Whatsapp.

Totes les aportacions rebudes seran destinades a la compra directa de material. Per una banda, teles i gomes per tal que el col•lectiu de cosidores independents continuï produint mascaretes per a residències, treballadors, comerços, veïnes i veïns i centres de salut.

I per l’altre, material perquè l’entitat Cervemakers fabriqui protectors d’orelles per evitar les ferides que es produeixen a la pell per l’ús continuat de les mascaretes, el material resultant serà ofert al poble, mitjançant les entitats col•laboradores de forma gratuïta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article