L’AMB vol implantar un sistema de transport a demanda a Torrelles

Societat.

El transport a demanda es va implantant en els petits municipis del Baix Llobregat.
El transport a demanda es va implantant en els petits municipis del Baix Llobregat.

L’alcalde Ignasi Llorente i representants dels 17 municipis que formaven part de la segona corona metropolitana i que van passar a formar part de la zona tarifària 1 de transport han mantingut una reunió virtual amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona per parlar de qüestions relatives al Tribut Metropolità.

Durant la trobada, l’AMB ha explicat les previsions actuals. primer ha comentat que s’està posant en marxa un sistema de transport a demanda a Cervelló i ha avançat que el pròxim municipi on es vol implantar serà Torrelles.

També, ha afirmat que la T-Mobilitat s’endarrerirà fins al gener de 2021, tot i que estava prevista pel passat abril. Llorente ha demanat rebre assessorament en temes de mobilitat, ja que a l’Ajuntament de Torrelles no hi ha cap tècnic especialista en aquest àmbit.

L’AMB ha accedit i ha proposat posar un tècnic extern que doni suport a tots els municipis que no disposin de tècnics experts en aquesta àrea. Així mateix, s’ha demanat reforçar la tarifació social i accelerar la seva implantació als municipis on encara no s’aplica.

Tot seguit, l’AMB ha exposat les dificultats econòmiques de TMB, que durant el confinament cada dia deixa de recaptar prop de 2M€, i ha explicat que s’està subvencionant l’adquisició de vehicles elèctrics i bicis elèctriques a tots els municipis. Alguns ajuntaments han demanat un calendari amb millores concretes al transport públic com ha exposat l’alcalde de Torrelles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article