Les taxes de terrasses a bars i restaurants de Gavà quedaran anul•lades aquest any per facilitar la recuperació econòmica

Economia.

La mesura es preveu aprovar en el proper Ple municipal que se celebrarà el 4 de juny.
La mesura es preveu aprovar en el proper Ple municipal que se celebrarà el 4 de juny.

Aquesta és una altra de les diferents mesures que el Consistori posa en marxa per reduir l’impacte de la crisi provocada per la pandèmia del Covid-19 sobre les activitats comercials i econòmiques i contribuir a la seva recuperació.

A l’inici de l’estat d’alarma, decretat el 14 de març, l’Ajuntament ja va decidir no girar cap rebut d’aquestes taxes o cànons mentre es mantingués la seva vigència i els establiments haguessin de romandre tancats.

Ara, coincidint amb la reobertura de terrasses dins del procés de desconfinament per fases, la mesura s’amplia fins a finals d’any. El valor d’aquest actuació és de 74.000 euros, recursos que l’Ajuntament deixarà d’ingressar i restaran en mans dels titulars dels establiments.

Coincidint amb l’autorització que la Fase 1 contempla per a obrir terrasses, alguns establiments estan sol•licitant a l’Ajuntament l'ampliació dels seus espais, i d’altres que no en tenien estan demanant permís per instal•lar taules al carrer.

Els serveis municipals estan estudiant amb la màxima celeritat possible totes les peticions, i es farà tot allò que es consideri necessari per poder satisfer positivament les demandes.

Els bars i restaurants que vulguin demanar ampliació han d'entrar una instància formal a través de la seu electrònica. En aquest sentit, l’Ajuntament ha establert una criteris per tal de poder facilitar major espai i respectar al mateix temps unes condicions bàsiques.

Així, les terrasses es podran ampliar fins a un màxim del doble de la superfície actual, sempre i quan es compleixin els requisits fixats per fer-les compatibles amb l’ús general de l’espai públic per part de la ciutadania i respectar en tot moment les condicions de seguretat sanitària.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article