Junts pel Prat acusa al Govern municipal d’ apropiar-se d’ una iniciativa que porten presentant des del 2013

Política.

Junts no té representació municipal però continuen actius.
Junts no té representació municipal però continuen actius.

Junts narra que la propera Junta de Govern del 2 de juny, l’equip de govern municipal del Prat de Llobregat aprovarà la tarifació social de l’Escola Municipal d’Arts en Viu (Música, Teatre i Dansa), de manera que s’establiran diferents preus públics i tarifes segons el nivell de renda de manera que es garantirà un accés més equitatiu a la cultura.

Aquest sistema ja funciona a les escoles bressols municipals d’uns anys ençà i ha donat bons resultats, des de Junts pel Prat, celebren aquesta decisió, "ja que eliminarà barreres d’accés a la cultura als veïns i veïnes de la nostra ciutat per motius econòmics."

No obstant, entenen que es tracta d’una decisió que arriba molt tard, "de fet amb alguns anys de retard. Fou el nostre grup polític qui va presentar la proposta de la tarifació social dels serveis municipals a través d’una moció al ple municipal de l’octubre del 2013 amb l’objectiu de que la renda no fos un impediment per accedir a determinats serveis."

Asseguren que, "aquesta proposta fou acceptada per l’equip de govern local, amb la condició que es centrés en les escoles bressol municipals i de fet, ja es va començar a aplicar al curs següent. Des d’aleshores, Junts pel Prat vam seguir insistint en estendre aquesta proposta a altres serveis municipals com ara l’Escola Municipal de Música. Ho hem presentat cada any com a proposta d’al•legació a les ordenances fiscals des de l’any 2013 fins aquest any de forma ininterrompuda." 

La resposta que va donar  sempre l’Ajuntament, "és que ja hi havia un sistema de beques i d’ajuts prou potent que feia innecessària la proposta de tarifació social, fins enguany que ens varen respondre que l’estaven estudiant i valoraven dur-la endavant. L’equip del govern sovint es nega a acceptar les propostes de l’oposició de forma inicial, per després acabar-les fent seves."

En aquest sentit, volen expressar, "la nostra satisfacció que aquesta proposta que fa anys que sol•licitem de forma insistent es materialitzi de forma definitiva i alhora que lamentem el temps que hem perdut per a aplicar-la en benefici dels ciutadans i ciutadanes el Prat. Des de Junts pel Prat seguirem treballat en noves propostes per a millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article