La Diputació assegura que invertirà 2,2 MEUR extra per la represa cultural

Cultura.

La Diputació calcula un total pel 2020 de 104 MEUR.
La Diputació calcula un total pel 2020 de 104 MEUR.

Es contempla una aportació econòmica de 400.000 € destinada als equipaments culturals multifuncionals públics per incentivar la programació i reprogramació, un cop es reprengui l'activitat amb limitacions com la reducció obligatòria d'aforaments.

Es promou la creació d'una plataforma audiovisual a través dels canals de la Xarxa Audiovisual Local per a la difusió de continguts culturals de companyies de les arts en viu, així com les arts visuals i el patrimoni cultural local, amb una dotació econòmica de 700.000 €.

En col•laboració amb els ajuntaments i les respectives entitats i comissions de festes s'està treballant en propostes per realitzar activitats culturals en el marc de les Festes Majors confinades del 2020 que seran recollides en el web Una altra Festa Major és possible (http://www.diba.cat/cerc/festesmajors).

Amb aquesta mesura es vol garantir la continuïtat del suport que la corporació dona als ens locals per a les festes majors a través del fons de prestació i es mantinguin el màxim d'activitats previstes en cada programa, amb formats que respectin les noves condicions de seguretat.

S'ha adaptat al nou escenari la convocatòria de subvencions per a activitats culturals a realitzar dins de la demarcació de Barcelona per a l'any 2020 en sectors com els festivals artístics i la cultura popular i tradicional, amb una dotació de 600.000 €.

S'incrementa la dotació pressupostària pel finançament de les entitats del sector cultural destinades a les funcions pròpies de l'activitat cultural per la seva funció d'interlocució, assessorament i difusió, amb un import de 200.000 €.

En l'apartat dels museus i centres municipals d'art s'inverteixen 100.000 € en l'impuls de les eines de difusió per a la captació de nous públics de cara la reobertura dels espais d'exposició i la reprogramació d'activitats artístiques.

La Xarxa de Biblioteques Municipals destinarà 130.000 € en l'adquisició de nous fons a les llibreries de proximitat, mentre que també augmenta en 90.000 € la dotació prevista per a l'adquisició de recursos electrònics amb nous títols i llicències.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article