Els Museus Locals de Barcelona es preparen per a la tornada a l'activitat pública

Cultura.

Durant el confinament la majoria de museus locals han estat oferint continguts virtuals al seu públic.
Durant el confinament la majoria de museus locals han estat oferint continguts virtuals al seu públic.

El 9 de juny, obrien els Museus de Ciències Naturals de Granollers, el Museu de la Pell d'Igualada i els Museus de Sitges.

Precissament el Museu del Cau Ferrat i el Museu de Maricel obren les seves portes celebrarant la seva reobertura amb una una tarifa reduïda amb un 2x1 fins al 30 de juny.

El dimecres ,10 de juny, obriran els Museus de Terrassa (Casa Alegre de Sagrera, Castell Cartoixa de Vallparadís i Seu d'Ègara). El divendres, 12 de juny, el Museu de la Pagesia, i el dissabte , 13 de juny, el Museu Mines de Cercs i el dimarts 16 de juny la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar.

Fins a la data, ja han obert les seves portes els museus: Fundació Palau de Caldes d'Estrac; Museu Abelló de Mollet del Vallès; Museu d'Arenys de Mar; Museu Arqueològic de L'Esquerda de Roda de Ter; Museu d'Art de Cerdanyola; Museu de Cardedeu; Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver de Cerdanyola.

Museu Comarcal de Manresa; Museu de Badalona; Museu del Càntir d'Argentona; Museu de Granollers; Museu de Mataró; Museu Municipal Castell de Rubí; Museu Municipal de Montcada; Museus de Sant Cugat; Museu del Ter de Manlleu.

Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú; Parc prehistòric de les Coves del Toll de Moià; Thermalia, Museu de Caldes de Montbui i Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès.

Tots els museus de la Xarxa estan adequant les seves instal•lacions a la normativa sanitària contra el contagi del virus, tant per als visitants com per als treballadors.

En alguns museus s'han adoptat mesures amb equips de protecció individual (EPI), provisió de mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic, mampares protectores en els punts d'informació i taquilles, i senyalització per mantenir la distància de seguretat, entre d'altres.

A més, la quantitat de visitants es limita a un terç de l'aforament en els espais oberts al públic, l'objectiu és que es puguin reobrir tots els museus que conformen la Xarxa de manera paulatina.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article