El dissabte 13 de juny reobre el Museu de la Colònia Sedó d'Esparreguera

Societat., Cultura.

Es tracta d’ una de les colònies tèxtils millor conservades de Catalunya.
Es tracta d’ una de les colònies tèxtils millor conservades de Catalunya.

L’ espai obrirà amb les mesures preventives i les recomanacions sanitàries i higièniques prescrites, i amb totes les condicions necessàries per facilitar l'acollida de visitants. El Museu tornarà a obrir de manera regular els caps de setmana, de 10 a 14 h, i l'entrada serà gratuïta fins al 30 de juny.

La reobertura es farà en la modalitat de visita lliure i l'aforament del Museu es limitarà a un terç del màxim permès. De moment, no s'hi acceptaran visites en grup ni s'hi programaran activitats.

La mascareta serà obligatòria durant la visita la Museu i es disposarà de gel hidroalcohòlic per als visitants a la recepció i a diferents espais.

La colònia Sedó es distingeix d'altres colònies cotoneres per les seves importants dimensions i per l'ús d'un sistema hidràulic que aprofitava al màxim l'energia de l'aigua.

La visita al Museu permet descobrir l'estructura i el funcionament d'una colònia industrial que conserva una gran turbina del segle XIX. El Museu de la Colònia Sedó és una de les tres seus del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i forma part del seu Sistema Territorial, integrat per 27 centres que expliquen la industrialització a Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article