La collita de la carxofa del Prat es salva gràcies a la complicitat de la gent durant el confinament amb la campanya #MengemCarxofa

Economia.

Les famílies pageses fan un esforç per garantir que tots aquests productes bàsics no hi faltin a cap establiment de l’Àrea Metropolitana.
Les famílies pageses fan un esforç per garantir que tots aquests productes bàsics no hi faltin a cap establiment de l’Àrea Metropolitana.

La Cooperativa Agrícola del Prat, que aplega prop d’una trentena de cooperativistes productors, ha posat en el mercat més de 340 tones de Carxofa Prat al llarg de la temporada d’aquesta verdura, que es va iniciar a l’octubre i ha acabat aquest mes de maig.

Aquestes dades corresponen només a les tones servides per Cooperativa a Mercabarna, les famílies pageses del Prat també han distribuït d’altres tones de Carxofa Prat a les seves agrobotigues i al Mercat de Pagès, de venda directa al consumidor.

La Cooperativa Agrícola del Prat vol agrair a la ciutadania la implicació en el consum de Carxofa Prat arrel de la crida realitzada per l’entitat i les famílies pageses del Prat, davant la difícil situació que es va generar com a conseqüència del tancament, en plena temporada, de la restauració.

La campanya #MengemCarxofa, creada per la Cooperativa Agrícola del Prat i amplificada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat i entitats com Espigoladors, ha conscienciat la ciutadania sobre la importància de menjar carxofa Prat i reconèixer la tasca de l’agricultura periurbana del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El Parc Agrari del Baix Llobregat està considerada una infraestructura productiva d’aliments que en moments de crisi com l’actual demostra la seva importància estratègica.

Tanmateix, convé recordar que moltes famílies pageses de la Cooperativa Agrícola disposen de botigues on també subministren productes de collita pròpia i de temporada, garantint la seva obertura i atenció a la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article