Sant Vicenç dels Horts obre la convocatòria d'ajuts municipals per a empreses comerços personal autònom i sector agrícola

Política.

Durant la presentació telemàtica dels ajuts Comino ha llençat un missatge d’esperança i d’unitat en la recuperació econòmica del municipi.
Durant la presentació telemàtica dels ajuts Comino ha llençat un missatge d’esperança i d’unitat en la recuperació econòmica del municipi.

Els ajuts es divideixen en quatre àmbits i s’adrecen a empreses de qualsevol municipi que contractin persones desocupades de Sant Vicenç dels Horts, comerços i serveis establerts a la ciutat, professionals de l’agricultura i persones que posin en marxa una activitat econòmica com a autònomes.

Aquestes subvencions són enguany “més necessàries que mai per superar la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia” segons l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, en aquest sentit, l’ Alcalde vicentí posa en valor “el treball en xarxa de tots els sectors per fer front a l’emergència sanitària, tant del teixit productiu com de l’administració”.

Comino destacava l’esforç per “resoldre les noves necessitats, ja sigui adaptant la producció de les empreses a allò que s’ha necessitat o incorporant a la realitat quotidiana el teletreball o les comandes a domicili, en una transformació que en molts casos s’ha fet de la nit al dia”.

Justament, per ajudar els establiments a prendre les mesures de seguretat necessàries per evitar la propagació de la Covid-19, la convocatòria incorpora ajuts per cobrir les despeses de mobiliari i elements de protecció sanitària, com poden ser les mampares o pantalles protectores. L’alcalde també destaca la necessitat d’incorporar “de manera definitiva la digitalització a l’activitat empresarial”.

I continuava, “en els últims mesos no ha quedat més remei que traslladar les relacions socials i econòmiques al món virtual i ara cal transformar aquesta adaptació forçada en una oportunitat per aprendre i avançar de manera endreçada, per això l’Ajuntament treballa per oferir formació de qualitat en aquests àmbits”.

L’altra novetat destacada de la convocatòria és als ajuts al sector agrícola, ja que es preveu subvencionar les explotacions agràries professionals que estiguin en procés de conversió cap a l’agricultura ecològica. D’altra banda, per primer cop, l’Ajuntament preveu pagar la meitat de les subvencions a la promoció econòmica mitjançant targetes moneder, per facilitar que la despesa en material o serveis es faci en establiments de Sant Vicenç dels Horts, perquè “d’aquesta crisi ens en sortirem plegats, amb la implicació de totes i tots”, reiterava l’alcalde.

Recordava que l’Ajuntament ha posat en marxa “un primer pla de xoc per protegir la població més vulnerable” i que ara es treballa per un pacte de ciutat. En aquest sentit, ha reivindicat “la lleialtat institucional” i el paper de l’administració local: “Ningú trobarà un soci més lleial que l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts”.

Les característiques generals de cada línia de subvencions són ajuts a l’empresa: per contractar persones desocupades de Sant Vicenç dels Horts, per un any com a mínim, l’ajut pot arribar als 7.500 € en dos anys i ajuts a persones emprenedores per a persones empadronades a Sant Vicenç dels Horts que comencin o hagin començat recentment una activitat econòmica en règim autònom.

Ajuts a comerços i serveis per a la seva modernització o implantació a Sant Vicenç dels Horts, aquests poden arribar als 4.000 €. I ajuts a l’activitat agrícola: per impulsar l’activitat agrària professional i la producció ecològica, destinades a la pagesia existent, a la pagesia de nova incorporació i a les persones propietàries de terrenys agrícoles que destinin els camps a activitat agrària professional, l’ajut pot arribar als 3.000 €.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article