El Consell Comarcal del Baix Llobregat més unit que mai demana un fons de cooperació local extraordinari a la Generalitat per afrontar la crisi

Política.

Tots els partits en bloc van demanar solucions per la tercera comarca en PIB de Catalunya.
Tots els partits en bloc van demanar solucions per la tercera comarca en PIB de Catalunya.

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca es van reunir el dijous 11 de juny, amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó i el conseller d'Interior, Miquel Buch i els seus equips de treball, per tal de traslladar-los els seus dubtes respecte de la situació actual en què ens trobem i els neguits de cara al futur més pròxim.

La Presidenta va iniciar la sessió agraint l'assistència a totes les persones participants i posant en valor el pes que la comarca del Baix Llobregat té sobre el conjunt de Catalunya.

Des de la Generalitat es va reconèixer el paper que han tingut els ajuntaments, i els consells comarcals, com a administracions que estan en primera línia de la ciutadania davant d'aquesta situació sense precedents.

Tot seguit la Presidenta del Consell Comarcal va donar pas als alcaldes i alcaldesses, que en les seves intervencions van posar de manifest la seva preocupació per poder encarar amb les màximes garanties les dificultats que planteja el futur més immediat.

Entre els aspectes més destacables va estar la necessitat de finançament. Des de les alcaldies es va reiterar que cal un fons de cooperació local extraordinari per fer front a les despeses derivades d'aquesta crisi social i econòmica que ha portat la pandèmia.

També es va reclamar més informació i coordinació entre els diferents nivells d’administracions, i es va reivindicar que cal reforçar els canals de comunicació amb els ajuntaments, recordant que aquests són les administracions que estan a peu de carrer i que han demostrat que són capaces de treballar units, i estan disposats a col•laborar i a treballar, moltes vegades, més enllà de les seves possibilitats.

La incertesa sobre si passarem a la tercera fase i en quines condicions, va estar una altra preocupació que es va plantejar a la reunió, es va exposar que calen noves directrius de socialització, així com la necessitat de coordinació i major implicació dels municipis a l'hora d'aprovar protocols sobre els diferents plans de desescalament.

Des de la Generalitat es va recordar que seguim en una situació d'emergència i que haurem de continuar amb les mesures que s'han pres fins ara perquè hi ha risc de rebrots, en aquest sentit van apuntar que no estem en una situació de seguretat plena en què ens podem plantejar el retorn a la vida ordinària en la qual ens trobàvem abans de la pandèmia.

Així mateix van informar que la pròxima setmana tindran enllestit un esborrany d'un decret llei que regularà la nova normalitat, que contemplarà la solidaritat social, la corresponsabilitat, mesures de protecció i regularà l'espai públic, l'àmbit educatiu, els espais de treball i el transport públic entre d'altres.

Per altra banda, també van informar que ahir el govern va aprovar una partida extraordinària de 14 milions per fer front als danys causats pels temporals Glòria i Dana.

Per finalitzar la sessió, la Presidenta Eva Martínez va agrair la voluntat de cooperació i de diàleg de la Generalitat, i va recordar que els objectius prioritaris del Consell Comarcal en aquests moments són la col•laboració, la cooperació i el treball de forma conjunta entre totes les administracions implicades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article