ERC Sant Esteve Sesrovires alerta que el govern municipal “és un dels mes opacs del Baix Llobregat”

Política.

Els republicans mantenen que el consistori no té “la més mínima transparència”.
Els republicans mantenen que el consistori no té “la més mínima transparència”.

Els republicans fan un petit recull del que portem d’ any, “avui fa tres mesos ens confinaven a tots a casa. El COVID-19 s’havia instal•lat al nostre país i les pitjors previsions començaven a ser una realitat. En aquell moment tot es va aturar, sols els serveis estrictament necessaris seguien funcionant i sembla que el nostre ajuntament s’ho va prendre al peu de la lletra això del confinament i l’aturada.”

La darrera Junta de Govern Ordinària (JGL), l'òrgan de govern on s’aprova tot el que l’ajuntament fa (compres, factures, autoritzacions, llicencies, permisos…) es celebrava a Sant Esteve el 6 de març, amb el confinament es decidia deixar de celebrar juntes per reprendre-les poques setmanes després.

Expliquen que a la JGL hi assisteixen els regidors que formen part del govern i fins aquell moment es celebrava cada divendres, s’aprovava l’acta de la sessió el divendres següent i si no hi havia cap incidència se’ls enviava aquesta acta aprovada als regidors de l’oposició el dimarts següent, 10 dies després de la celebració de la junta.

Però, asseguren, “des de la JGL del 6 de març la manca d’informació ha estat total. Ni una sola acta ens ha estat enviada. Les hem reclamat un munt de cops, perquè Juntes s’han estat celebrant i ens consta que s’han aprovat molts acords, especialment amb el tema de la pandèmia.”

Segons els republicans la resposta sempre ha estat la mateixa: “Les JGL que s’estan fent son extraordinàries i no es poden aprovar actes, per tant no us podem passar les actes. L’alcalde Carbonell, davant l’evidència de què, com a regidors de l’ajuntament, hem de tenir les actes i estar informats, ens va assegurar fa setmanes que ens enviarien les ordres del dia d’aquestes JGL, però tampoc han arribat mai, tot i haver-les reclamat diverses vegades.”

El passat dimecres (han canviat el dia de celebració de les JGL amb l’entrada de Ciutadans al govern del PSC) es va celebrar Junta de Govern Ordinària, des d’ ERC suposen que, “es van aprovar totes les actes de les anteriors juntes, però ni dijous, ni divendres se’ns ham remés les mateixes.”

I finalitzen carregant contra el govern de Sant Esteve, “sembla que no ha entès que el confinament era per les persones, que les administracions segueixen treballant com sempre, què els regidors de l’oposició tenim dret a tota la informació i què l’obligació de retre comptes a la ciutadania és d’obligat compliment.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article