Sindicats patronals i el Consell Comarcal del Baix Llobregat impulsen la campanya de suport al comerç i la restauració local #persianesobertesalbaix

Economia.

La proximitat requereix la implicació de totes i tots en la sortida d’aquesta crisi.
La proximitat requereix la implicació de totes i tots en la sortida d’aquesta crisi.

El comerç local i de proximitat és un dels actius essencials del Baix Llobregat, amb una població ocupada directament del 24,4%, o 77.208 persones el primer trimestre del 2020.

Les empreses dedicades a aquest sector, sense incloure els autònoms, representen el 33% de les empreses del Baix Llobregat i superen la mitjana catalana, tanmateix, el comerç al detall té un 60% de nous contractes enregistrats per dones.

Més enllà de les xifres, el comerç local potencia l’economia de proximitat, genera llocs de feina i dóna personalitat, sociabilitat i equilibri a les nostres viles, pobles i ciutats.

La vida als carrers i les persianes obertes formen part de la nostra forma de ser i de viure, en una quotidianitat alterada recentment amb la declaració de l’estat d’alarma a conseqüència de la pandèmia provocada per la Covid-19.

El confinament, un exercici de responsabilitat, ha buidat els carrers durant moltes setmanes i, amb un gran sacrifici, ha fet abaixar moltes persianes.

Des del Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Comitè Comarcal d’Impuls Socioeconòmic es considera que el comerç de proximitat és fonamental com ho és la restauració, l’hostaleria i aquells serveis que saben el què li agrada a les persones consumidores i apropen un tracte cada dia quan obren les seves portes i donen vida als carrers, a part de revifar l’economia, generar riquesa i ocupació locals i dinamitzar l’activitat turística i cultural de la comarca juntament amb la resta d’actius d’oci, esport i natura.

A la nostra comarca, cal tenir present que qualsevol recuperació d’una certa normalitat passa perquè el nostre comerç, la nostra hostaleria i els nostres restauradors puguin aixecar la persiana amb força.

En els primers compassos de les fases de desescalada, són una part fonamental del teixit productiu i econòmic de les ciutats en la reactivació, no només en termes de llocs de treball i generació d’activitat econòmica sinó també de la quotidianitat, posant en relleu els productes locals, arrelats i amb personalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article