El segell Infoparticipa que puntua la qualitat i transparència a la web dels ajuntaments valora amb un excel•lent a Gavà

Societat.

Per cinquè any consecutiu, Gavà rep la màxima puntuació per la qualitat i la transparència de la informació publicada al seu web.
Per cinquè any consecutiu, Gavà rep la màxima puntuació per la qualitat i la transparència de la informació publicada al seu web.

L’Ajuntament de Gavà ha obtingut novament el Segell Infoparticipa amb una puntuació del 100% en els indicadors de transparència de la informació publicada a la seva pàgina web www.gavaciutat.cat segons l’anàlisi realitzat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural, de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Segell Infoparticipa arriba a la seva sisena edició i en totes elles Gavà ha rebut aquest distintiu, a les dues primeres edicions, la puntuació no va arribar al 100%.

En 2013, la web municipal va obtenir un 90,24% i el 2014 es va arribar a un 95% i ja a la tercera edició, el 2015, es va assolir el màxim percentatge que es manté per cinquè any després d’avaluar els continguts del 2019.

Aquest segell és un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions, el darrer informe s’ha elaborat amb dades corresponents a l’any 2019.

A l’hora d’avaluar la qualitat i transparència de la informació publicada es tenen en compte 48 indicadors. En concret es contempla aspectes qualitatius previstos per la Llei, especialment a l’article 6: la informació ha de ser “veraç i objectiva, perquè les persones puguin conèixer l’actuació”.

S’ha de difondre “de manera constant i s’ha d’actualitzar de forma permanent, amb la indicació expressa de la data en què s’ha actualitat per darrera vegada i, si és possible, de la data en què s’ha de tornar a actualitzar”; s’ha d’organitzar “de manera que sigui fàcilment accessible i comprensible per a les persones i que en faciliti una consulta àgil i ràpida”.

En concret, el Laboratori de Periodisme i Comunicació avalua la informació que es publica a les pàgines webs dels ajuntaments catalans, consells comarcals i diputacions a través d’una bateria de 48 preguntes per conèixer si ofereixen informació en relació amb quatre categories: "Qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col•lectius, com informen sobre la gestió i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article