El règim sancionador de la ZBE Rondes BCN entrarà en vigor el 15 de setembre i es podrien incorporar nous municipis de l' AMB

Societat.

La mesura anhela mantenir els nivells de reducció durant el confinament de fins al 55% de contaminació.
La mesura anhela mantenir els nivells de reducció durant el confinament de fins al 55% de contaminació.

La seva implementació va quedar aturada temporalment per l’entrada en vigor de l’estat d’alarma i la crisi sanitària de la COVID-19.

Segons l’ ens supracomarcal es posa en marxa, “per preservar la qualitat de l’aire i evitar retornar a la situació habitual d’alts nivells de contaminació en l’entorn metropolità,” l’AMB, els cinc ajuntaments metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) i la Generalitat de Catalunya han acordat el nou calendari i full de ruta per reactivar i seguir desplegant la ZBE Rondes BCN.

A l’inici de l’estat d’alarma, l’AMB i els ajuntaments metropolitans van decidir que la ZBE Rondes BCN continués vigent, fins a nou avís, com en els primers tres mesos del 2020: activa de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h, però sense multes. La mesura es va prendre de manera consensuada per no afectar la mobilitat de les persones en la situació excepcional actual.

“Les zones de baixes emissions, com la ZBE Rondes BCN, han vingut per quedar-se, com a eina per reduir la contaminació i protegir la salut de les persones”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, recordant que durant la crisi sanitària s’ha tornat a demostrar el gran impacte que genera la mobilitat en la qualitat de l’aire.

A banda, Poveda ha destacat també la sensibilitat de la ciutadania. “Una enquesta a nivell europeu indica que el 74% dels ciutadans de Barcelona i Madrid no volen tornar als alts nivells de qualitat de l’aire anteriors a la crisi sanitària”, ha indicat.

D’altra banda, ha recordat que “la llei de canvi climàtic obliga a crear zones de baixes emissions” i ha anunciat que “en els propers mesos també es crearan d’altres zones de baixes emissions a municipis metropolitans”.

Finalment, Poveda ha celebrat el pla d’impuls a la indústria de l’automòbil del Govern Central, que contempla més de 550 milions d’euros per a la renovació del parc de vehicles.

“Això suposarà un suport per a la ZBE Rondes BCN, per facilitar la substitució de vehicles contaminants per d’altres més sostenibles, en cas de necessitat de tenir vehicle privat”, ha explicat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article