La transparència del Consell Comarcal del Baix Llobregat reconeguda amb el segell Infoparticipa per primera vegada i és un dels només sis consells que l’ han aconseguit

Societat.

Només sis de quaranta-un municipis han estat reconeguts.
Només sis de quaranta-un municipis han estat reconeguts.

Es tracta d’un guardó atorgat pel nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les administracions públiques locals: ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

Aquesta és la cinquena edició en què s’avaluen els webs dels consells comarcals, i la primera en la qual el Consell Comarcal del Baix Llobregat aconsegueix assolir la puntuació requerida per obtenir el Segell.

En les edicions anteriors havia aconseguit distincions de categories inferiors, Reconeixement en la cinquena edició i Menció en sisena. En aquesta edició s'ha reduït el nombre total d'indicadors, però s'ha pujat el nivell d'exigència de qualitat de la informació, no sent suficient què la informació hi sigui, sinó que s'ha de poder trobar amb facilitat, ha d'estar totalment actualitzada i ha de ser comprensible.

A partir dels 48 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2013, en el cas dels consells comarcals i les diputacions, s'atorga el Segell Infoparticipa a les institucions que assoleixen un mínim d'un 85% d'indicadors positius.

Dels 41 consells comarcals, només sis han obtingut el segell Infoparticipa: l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Gironès, el Moianès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article