En llibertat dos lladres de cable de coure que actuaven en diferents trams de l'AP-7 i la B-23 entre Sant Andreu de la Barca i Castellbisbal

Societat.

No es descarta que puguin estar implicats amb d’altres robatoris de coure comesos en aquestes vies.
No es descarta que puguin estar implicats amb d’altres robatoris de coure comesos en aquestes vies.

Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) de la Divisió del Transport han detingut dos homes, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de quatre delictes de furts de cable de coure en el tram de l’autopista AP-7, a l’alçada del terme municipal de Castellbisbal i de Sant Andreu de la Barca, dos delictes de danys i tres delictes contra la seguretat del trànsit.

Els fets investigats van comportar que es deixés sense subministrament elèctric equipaments des d’on es regula de manera dinàmica la velocitat màxima permesa a la via.

Quan els pòrtics es queden sense subministrament elèctric queda interromput el funcionament dels panells lluminosos de velocitat variable.

En algunes ocasions també podien deixar sense subministrament les càmeres del Servei Català de Trànsit connectades amb el centre de control que s’utilitzen a temps real per monitoritzar i gestionar el trànsit.

Aquest fet dificultava la fluïdesa del trànsit de vehicles en tot el tram i augmentava el risc d’accidents. La investigació es va iniciar el mes de febrer passat quan es va detectar la sostracció de cable de coure en el pòrtic situat en l'autopista B-23/AP-7, en el terme municipal de Castellbisbal (Barcelona). El cable sostret alimentava controladors de dispositius de camp i servia de pont de comunicacions entre aquests i el centre de control.

Els equips instal•lats del Servei Català de Trànsit són una eina per a millorar la seguretat viària i, per tant, l'aturada del funcionament d'aquests queda notòriament afectat. Els investigats estan relacionats amb quatre furts i danys a les instal•lacions, així com delictes contra la seguretat del trànsit.

Els robatoris investigats des del mes de febrer han suposat per les gestores de les vies ràpides afectades reparacions valorades en més de 27.000 euros.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article