Comença a Olesa una campanya per recuperar el bosc de ribera autòcton traient espècies invasores

Societat.

Olesa vol començar a preparar el terreny per quan estigui finalitzada la iniciativa Vies Blaves Llobregat.
Olesa vol començar a preparar el terreny per quan estigui finalitzada la iniciativa Vies Blaves Llobregat.

L'Ajuntament d'Olesa, a través del departament de Medi Ambient, i el grup Capreolus del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà (CMRO) engeguen aquesta setmana una campanya de recuperació del bosc de ribera autòcton a través de l'erradicació de la canya, espècie que ha envaït el marge del riu Llobregat i que impedeix que prosperi la vegetació autòctona dels boscos de ribera mediterranis i que haurien de permetre recuperar arbustos silvestres, pollancres, salzes, verns, albes, oms, freixes, etc.

També s'ha demostrat que és important recuperar el bosc de ribera autòcton per esmorteir els efectes de les pluges intenses i riuades ja que actua en la millora de recàrrega d'aqüífers, com a filtrede contaminats de l'aigua així com de corredor biològic, estabilitzador dels marges del riu i regulador de la temperatura de l'aigua, entre d'altres beneficis.

Capreolus, amb la col•laboració de l'Ajuntament, començarà oficialment la campanya “Fot-li canya a la canya” aquest diumenge 21 de juny amb una sortida al riu on es demana la col•laboració de la ciutadania.

Els treballs consistiran en trepitjar canyars a la zona nord de l'Areny del Molí per impedir-ne el seu creixement. Les persones que integren el grup Capreolus explicaran in situ la metodologia que es vol utilitzar i científicament comprovada.

La convocatòria es fa a les 10.00h al davant del Cementiri Vell o a les 10.30h a l'Areny del Molí i s'ha previst que l'activitat tindrà una durada d'unes tres hores.

Aquesta campanya consistirà en organitzar un conjunt d'accions ubicades a la llera del riu i que es mantindrà de forma permanent per tal d'aconseguir eliminar les canyes.

La primera acció sobre el terreny comença ara aprofitant que el temporal Glòria del passat mes de gener va afectar els canyars i la posterior neteja de massa vegetal que va dur a terme l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) al riu Llobregat al seu pas per Olesa de Montserrat.

A més a més, tot i que la intenció era haver començat abans aquesta campanya, la crisi sanitària del coronavirus i el confinament establert per l'estat d'alarma ho han impedit. Finalment, el grup Capreolus engega la primera acció sobre el terreny tenint en compte el desconfinament progressiu de la ciutadania.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article