Interior assegura que els fets delictius a l'Hospitalet han disminuït un 4% i les detencions han augmentat un 4,3%

Societat.

El conseller Miquel Buch, acompanyat de l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han participat avui per via telemàtica a la Junta Local de Seguretat del municipi.
El conseller Miquel Buch, acompanyat de l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, han participat avui per via telemàtica a la Junta Local de Seguretat del municipi.

El conseller ha posat en valor el fet que “els fets delictius coneguts han disminuït un 4% i les detencions han augmentat un 4,3%”. Buch també ha destacat que els fets resolts han augmentat un 4,8% assolint un percentatge de resolució del 30,2%, 2,5 punts superior al mateix període de l’any passat”.

El titular d’Interior ha explicat que “la ràtio de fets per cada 1.000 habitants a l’Hospitalet és de 64,9 mentre que al total de Catalunya és del 65,9” i ha posat de relleu que “els furts han baixat un 14,8% “.

Buch ha valorat molt positivament la coordinació dels diferents cossos policials però s’ha mostrat contundent “és responsabilitat dels polítics incentivar canvis legislatius i judicials per respecte a la feina dels efectius policials i a la ciutadania”.

En aquest sentit, el conseller ha apel.lat a “trobar un espai de coordinació institucional per tal d’activar les formes de reduir l’activitat delictiva generant més entrades a presó d’aquests delinqüents que ja no són només reincidents sinó multireincidents”.

Buch s’ha referit també als plans de desconfinament que ha elaborat el Govern per a la desescalada “el que pretenem és simplificar-ho tot i donar confiança a la ciutadania. L’Hospitalet n’és un exemple, i pràcticament tots els municipis de Catalunya”.

“La gent durant el confinament ha complert escrupolosament i no hem de desconfiar de les persones. Ara bé, és cert que hi ha hagut una minoria que ha incomplert i ens ha posat en risc a tots nosaltres i hi ha un règim sancionador perquè es puguin corregir aquestes conductes irresponsables”, ha assenyalat.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que “venim d’un període complicat, aquesta convocatòria de la Junta Local de Seguretat ve de la complexitat que tenim a l'Hospitalet de cara a la reactivació de la gent i de la sortida de tothom al carrer”. “Portem setmanes dures i complicades i ara cal sumar recursos per treballar plegats perquè som la segona ciutat de Catalunya”, ha afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article