Aquest dimecres entren en funcionament el Cremallera de Montserrat i el Funicular de Sant Joan

Societat.

El Cremallera i Funiculars de Montserrat obren amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries.
El Cremallera i Funiculars de Montserrat obren amb totes les mesures que marquen les autoritats sanitàries.

El Cremallera té tres estacions, que connecten Monistrol de Montserrat amb el recinte del Santuari. Gràcies als vidres panoràmics, durant el recorregut es pot gaudir d’espectaculars vistes de la muntanya i la vall.

Els bitllets s’adquireixen a les taquilles de l’estació de Monistrol – Vila (on hi ha un aparcament gratuït per les persones usuàries del tren cremallera) i el bitllet combinat Tren des de Barcelona + Cremallera es pot comprar a l'estació d'FGC de Plaça Espanya, a Barcelona.

Els horaris del servei del Tren Cremallera estan adaptats i la freqüència de sortida serà cada 30 minuts, excepte els caps de setmana de 10 h a 13 h, que tindrà una freqüència de 20 minuts.

Des del Funicular de Sant Joan es poden veure unes de les millors panoràmiques de Catalunya amb unes imponents vistes a la vall del riu Llobregat, territori Geoparc, així com el Santuari de Montserrat a vista d’ocell des del quasi1.000 metres d’altitud de l’estació superior.

També és un punt de partida immillorable per a fer excursions dins del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat com la de Sant Jeroni, punt culminant del massís, o la miranda de Sant Joan i l’ermita de Santa Magdalena, entre d’altres.

Com a novetat per a aquesta temporada d’estiu, destaca el nou mirador de Sant Joan – Geoparc. Situat a l’estació superior del propi funicular, permet una perfecta observació de la muntanya.

A més, comptarà a partir del mes de juliol amb un espai expositiu renovat: el Centre d’Interpretació del Geoparc de la Catalunya Central i del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.

Aquest espai mostrarà la història de la característica muntanya de Montserrat, així com les seves condicions climàtiques, la fauna i la flora.

També es podrà visitar de manera gratuïta l’exposició del cremallera situada a l’edifici de l’antiga estació de Monistrol - Vila, recurs ideal per aquells que vulguin descobrir la seva història a través de documents gràfics i objectes de l’antiga línia d’aquest mitjà de transport.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article