Som Mobilitat presenta el seu primer vehicle elèctric i compartit del Baix Llobregat

Societat.

S’ha presentat aquest dilluns dia 22 de juny a Sant Boi.
S’ha presentat aquest dilluns dia 22 de juny a Sant Boi.

L'Ajuntament de Sant Boi i l'empresa municipal Claus hi col•laboren facilitant un aparcament amb punt de càrrega elèctrica al pàrquing municipal soterrani del carrer de Baldiri Aleu, situat al parc urbà metropolità de la Muntanyeta.

En el futur, hi haurà un segon punt a la fotolinera del carrer de Josep Torras i Bages. Aquest servei de 'car sharing' ofereix a les persones o entitats sòcies de Som Mobilitat la possibilitat de llogar un vehicle elèctric pagant només pel nombre d'hores o dies qu e el vulguin fer servir.

El mateix cotxe serveix en un altre moment per a altres persones i, per tant, es redueix el nombre de vehicles en circulació i se n'optimitza la utilització. El fet de ser un vehicle elèctric redueix la contaminació que es genera.

El cotxe s'ha comprat amb la contribució de persones associades a la cooperativa que han realitzat una aportació econòmica inicial, com ja ha fet, entre d'altres, el restaurant SomBò Cuina Sana.

Aquestes aportacions es retornen en forma d'hores d'ús. Som Mobilitat és una entitat sense ànim de lucre que treballa per fer possible una mobilitat més sostenible.

En l'actualitat disposen d'una quarentena de cotxes elèctrics distribuïts per tot Catalunya. El vehicle presentat pel grup local de Sant Boi és el primer al Baix Llobregat.

Els seus objectius coincideixen amb l'estratègia per una ciutat saludable i sostenible, una aposta col•lect iva de Sant Boi que prioritza la salut, la qualitat de l'aire, la utilització d'energies renovables i la lluita contra el canvi climàtic. El cotxe elèctric compartit de Sant Boi s'ha presentat en el marc de la celebració de la Setmana Europea de l?Energia Sostenible.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article