Acordat en sessió del Ple ordinari de juny impulsar l’acord ciutadà “Més que mai, Gavà”

Política.

L’acord ciutadà contempla una desena d’àmbits d’intervenció.
L’acord ciutadà contempla una desena d’àmbits d’intervenció.

La proposta neix amb l’objectiu de donar una resposta consensuada i compartida a les necessitats i urgències derivades de la pandèmia de la Covid-19 en tots els àmbits. I, alhora, afrontar la millora i transformació progressiva definida per Gavà per construir el seu futur.

La proposta ha tingut un ampli suport. Ha comptat amb els vots a favor del PSC, ERC, C’s i Partit Popular, i les abstencions de Podemos i Junts x Gavà.

El text indica que la crisi sanitària ha posat de manifest “la necessitat d’enfortir la cohesió i l’equitat, el valor d’allò comunitari i la solidaritat, el progrés social i la igualtat d’oportunitats, i tenir molt presents els riscos de les vulnerabilitats de tota mena que encara existeixen a la nostra societat”.

També ha evidenciat que “les ciutats han de ser espais saludables, habitables i resilients, i com a tals, articular contribucions locals i metropolitanes als reptes ecològics i ambientals”, d’acord amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, “que coincideixen amb els valors que Gavà representa i exerceix”.

Es posa en relleu que en aquesta crisi el conjunt de la ciutadania, teixit comercial i empresarial, entitats i Ajuntament han demostrat “un comportament exemplar, una alta capacitat de resistència, una voluntat imbatible de parar el cop i un compromís ferm de solidaritat”. I que és aquesta màxima implicació, plena col•laboració i unitat d’acció la que permetrà afrontar la reconstrucció post-Covid.

“El repte ens interpel•la a totes i a tots. No hi pot faltar ningú que vulgui sumar per la nostra ciutat perquè tothom té coses a aportar”, subratlla.

Així, l’acord ciutadà “Més que mai, Gavà” es fonamenta en els compromisos de reballar de manera integral per abordar en perspectiva social, econòmica i territorial la definició i implementació de mesures al conjunt de la ciutat.

Mobilitzar el màxim possible de recursos, idees i capacitats col•lectives tant del teixit cívic, social i econòmic de la ciutat com de l’Ajuntament de Gavà, i sumar esforços per poder articular un Pla que, liderat i impulsat per l’Ajuntament com a institució de referència de la ciutat, aglutini un conjunt d’accions i mesures concretes.

El text recull que totes les mesures que es plantegin es duran a terme “des del compromís de transparència, col•laboració i coordinació entre els i les signants i buscant la implicació de la resta d'Administracions Públiques, amb l'objectiu de definir estratègies conjuntes, materialitzar accions i mesures pal•liatives de la crisi, així com poder disposar de més recursos”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article