Aprovat un programa per la millora de camins municipals dotat amb 10 milions d'euros

Societat.

Castellví de Rosanes. La Diputació de Barcelona ha aprovat el Programa sectorial per als exercicis 2020 i 2021.
Castellví de Rosanes. La Diputació de Barcelona ha aprovat el Programa sectorial per als exercicis 2020 i 2021.

Els destinataris d'aquest programa, que forma part de la primera fase del Pla de Xoc per a la reactivació econòmica i social de la província, son 264 ajuntaments de la província de Barcelona de menys de 20.000 habitants, amb el que es vol contribuir al sosteniment de les despeses derivades de la realització d'obres de millora dels camins municipals d'ús públic per part dels ajuntaments.

El programa vol afavorir la reactivació econòmica i la competitivitat de l'economia local mitjançant la millora dels accessos a explotacions agrícoles o industrials, punts turístics i d'altres serveis o equipaments, facilitar la connectivitat entre diferents nuclis de població disseminats, masies o petites barriades, així com millorar l'accessibilitat al medi natural i rural garantint una circulació segura.

Davant l'aprovació del programa, el diputat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, ha remarcat que «la Diputació de Barcelona l'ha impulsat des del convenciment, perquè així ens ho han manifestat sempre els ajuntaments, de la necessitat de mantenir en òptimes condicions els camins municipals com a vies essencials per la mobilitat dels municipis», i ha afegit que «aquesta necessitat s'ha vist accentuada, enguany, pels grans desperfectes que han ocasionat els diversos episodis de tempestes que ha patit el nostre país, amb menció especial al temporal Glòria».

Pere Pons també ha ressaltat que «invertim en els camins municipals conscients que aquest suport ajuda a impulsar la millora de la mobilitat no urbana i en conseqüència a facilitar la reactivació de l'activitat econòmica local, avui molt afectada pels efectes de la COVID-19».

Els criteris de distribució dels fons d'aquest programa s'han fet a partir del càlcul de quilòmetres de camins de cada municipi així com per l'impacte social i econòmic dels vials.

D'acord amb el programa, es finançaran les despeses derivades d'obres de millora dels camins públics d'us públic i els honoraris de redacció de projectes i les direccions d'obra.

Els ajuntaments poden destinar l'ajut a la millora d'un o més camins del municipi, però aquests han d'estar íntegrament en àmbit no urbà i han de ser aptes per al trànsit rodat motoritzat.

En total, en el conjunt de 264 municipis que es podran beneficiar del programa per la millora de camins, que apleguen una població de 1.112.114 habitants, hi ha inventariat un conjunt de 16.949 km de camins municipals. Els ajuntaments hauran de decidir les seves prioritats d'actuació a l'hora d'aplicar l'ajut del programa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article