Cau un grup que robava les càrregues de camions estacionats en àrees de servei i de descans de l'AP-7

Societat.

El jutjat d’Instrucció número 6 de Santa Coloma de Gramenet va decretar llibertat amb càrrecs pels 4 detinguts.
El jutjat d’Instrucció número 6 de Santa Coloma de Gramenet va decretar llibertat amb càrrecs pels 4 detinguts.

El passat 10 de maig, es va produir un robatori a l’Àrea de servei Llobregat, al punt quilomètric 165 de l’autopista AP-7 en què els autors van sostreure 10 aparells d’aire condicionat per valor de més de 10.000 euros. Després d’iniciar les primeres gestions d’investigació es va poder identificar un grup que, de forma habitual i aprofitant el poc trànsit i poques persones que hi havia per la zona, realitzava aquests tipus robatoris.

Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) de la Divisió del Transport han desarticulat un grup que actuava a les autopistes catalanes i estava especialitzat en el robatoris de càrregues de camions estacionats a les Àrees de Servei i de descans de l’AP-7. En un mes i mig, haurien sostret productes valorats en més de 110.000 euros.

Els investigadors han detingut quatre membres del grup i, a banda de recuperar una furgoneta sostreta, han intervingut al llarg de la investigació productes valorats en 100.000 euros.

A finals del mes d’abril, en ple Estat d’Alarma, els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement que s’estaven produint diversos robatoris en àrees de servei o de descans de les autopistes catalanes. Els lladres forçaven les portes dels vehicles i sostreien en molt poc temps les càrregues que hi havia a l’interior.

Després fugien ràpidament per no ser sorpresos i enxampats. Amb diverses denúncies de les víctimes, els agents van iniciar una investigació per tal d’identificar i localitzar els presumptes autors dels fets.

L’objectiu dels delinqüents eren camions que es dedicaven a transportar mercaderia per tot Europa ja que eren els únics que podien moure’s per les autopistes nacionals durant les dates de confinament.

La investigació ha permès desarticular un grup format per 4 persones d’origen marroquí, amb antecedents per delictes contra el patrimoni, que treballaven de forma molt organitzada en l’àmbit patrimonial del món del transport anomenat col•loquialment com a “teloners”.

Actuaven de manera molt sel.lectiva i sortien cada nit per tal de buscar camions, que transportessin productes exclusius o valuosos, com ara electrodomèstics, tecnologia o roba de marca, entre d’altres. Els investigadors han pogut relacionar els autors amb 4 robatoris amb força, e1 robatori i furt d’ús de vehicle i delicte de falsificació documental.

També han recuperat una furgoneta de grans dimensions sostreta i usada per transportar el producte robat i han intervingut la seva càrrega que acabaven de sostreure. Concretament eren joguines valorades en més de 40.000 euros.

Fruit de la investigació, els mossos han aconseguit localitzar un punt d’emmagatzematge d’on s’ha recuperat també material sostret relacionat com a mínim amb 4 fets delictius diferents i per valor de més de 60.000 euros.

Durant el temps que ha durat la investigació, al voltant d’un mes i mig aproximadament, es calcula que els autors han sostret productes per valor de més de 110.000 euros i s’han recuperat productes per valor de 100.000 euros aproximadament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article