El Baix Llobregat escenifica i ja pot presumir de tindre quatre banderes blaves al seu litoral

Societat.

Gavà i Castelldefels (1 i 3 banderes) són les platges baixllobregatines distingides per la seva qualitat.
Gavà i Castelldefels (1 i 3 banderes) són les platges baixllobregatines distingides per la seva qualitat.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, han presidit l’acte de lliurament de les tres banderes blaves amb què ha estat guardonat enguany el municipi, destacar que Gavà ha obtinguda una.

Ha estat un acte simbòlic atès que, a conseqüència de les mesures sanitàries derivades de la COVID-19, no s’ha pogut realitzar el lliurament a tots els municipis i ports que han rebut el distintiu de qualitat, no es fa normalment.

El Departament de TES ha fet arribar totes les banderes als municipis corresponents. Enguany, un total de 95 platges catalanes i 23 ports han estat guardonats amb el distintiu Bandera Blava, que atorga la Fundació per a l’Educació Ambiental (FEE, per les sigles en anglès) mitjançant l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) a Espanya.

“Aquest és un guardó de qualitat, que ens fa sentir molt orgullosos com a país de crear les condicions perquè les platges i els ports tinguin aquesta Bandera, que aporta seguretat i prosperitat”, ha afirmat el conseller.

Damià Calvet ha remarcat que el lliurament de les banderes blaves “és la nostra manera d’entendre el territori, un territori que té uns actius, en aquest cas, les platges, que mereixen tenir unes bones condicions d’utilització i també d’estabilitat, de respecte del medi natural i la biodiversitat; uns actius que aportin progrés”.

El conseller Calvet ha posat de relleu, a més, que aquest guardó “ens dona notorietat internacional i, en aquests moments això és molt important”, en referència als efectes de la pandèmia sobre el l’activitat turística, “que és una part important del PIB de Catalunya”.

Per altra banda també s’ ha creat el reconeixement Centres Blaus 2020, que s’atorga als municipis que han obtingut Bandera Blava 2020 i que tenen un centre de visitants, aula de mar o de naturalesa, visitable per la població en general i que inclogui entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i/o el desenvolupament sostenible, així com informació específica sobre el programa Bandera Blava.

El municipi ha de presentar un dossier justificatiu de la seva proposta i, l’any següent, la memòria anual de l’activitat, en el cas del Baix Llobregat, ha recaigut en el Centre Cal Ganxo de Castelldefels.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article