Quatre municipis del Baix Llobregat i l’Hospitalet incorporen una aplicació unificada per fer servir les zones de càrrega i descàrrega

Societat.

SPRO és la nova aplicació mòbil unificada per a professionals que treballen a l’Àrea metropolitana.
SPRO és la nova aplicació mòbil unificada per a professionals que treballen a l’Àrea metropolitana.

Serveix per unificar i millorar la gestió i l’estacionament a les places destinades a la distribució urbana de mercaderies (DUM).

Amb la nova aplicació, els professionals poden concentrar la gestió de l’estacionament dels seus vehicles comercials en una única app per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona. Inicialment, l’SPRO es desplega a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

A més, l’app estarà en constant creixement, i properament està previst que es vagin incorporant al servei més municipis metropolitans, com el Prat de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet. L’app és gratuïta i està disponible tant per a dispositius iOS (sistema Apple) com Android.

Amb el desplegament d’aquesta app, l’AMB dona resposta a la reivindicació històrica del sector per avançar cap a l’harmonització de les condicions de càrrega i descàrrega a la metròpolis.

“Presentem un instrument per donar resposta a una demanda històrica dels transportistes: tenir una única app per moure’s per diferents municipis de la metròpolis de Barcelona. Per a un professional de la distribució de mercaderies, que cada municipi tingui una app diferent era un problema important. Ara comencem amb 7 municipis metropolitans, però d’aquí a unes setmanes s’afegiran dos municipis més i l’objectiu és anar-la expandint aquest any”, ha exposat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, durant l'acte de presentació.

D’altra banda, Poveda ha recordat la gran demanda generada en aquest àmbit a conseqüència de la crisi de la COVID19 i l'impacte en la mobilitat i la qualitat de l'aire.

“El repartiment s’ha incrementat més d’un 20% aquests darrers mesos, i també s’ha incrementat un 60% les compres online a domicili”, ha exposat.

“S’ha d’ordenar aquest repartiment de mercaderies, conegut com a “última milla”, que afecta també a la contaminació. El repartiment s’ha de fer d’una forma molt més sostenible. Des de l’AMB, ho estem impulsant, amb diferents línies de subvencions”, ha afegit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article