El pressupost municipal del 2020 per a Molins de Rei supera els 32MEUR amb un creixement de dos milions respecte als comptes del 2019

Política.

La crisi sanitària va endarrerir les negociacions pel pressupost.
La crisi sanitària va endarrerir les negociacions pel pressupost.

El Ple municipal de Molins de Rei, en la seva sessió ordinària del 25 de juny, va donar llum verda als pressupostos per a l’any 2020 i a la incorporació de prop d’1M€ del romanent dels anys anteriors amb els vots a favor de l’equip de govern PSC-CP i JuntsxMolins.

Enguany, el primer pressupost del mandat 2019-2023 de l’Ajuntament de Molins de Rei, ascendeix als 32.689.959,01 € –un7,7% més que l’any 2019– i la seva execució tindrà un marcat accent social a causa de la pandèmia i la crisi derivada de la COVID-19.

El regidor d’Hisenda i Finances, Jordi Enseñat, destaca que “el percentatge on destinem un nombre més elevat de recursos, representa el 24,7% del total i són uns 7,7 M€, que estaran destinats a les persones”.

Alhora, el regidor també ha destacat l’augment econòmic d’un 7,7% de les polítiques d’habitatge o la creació de dues noves regidories: la de la lluita contra el canvi climàtic i la de tecnologia 4.0.

El pressupost inclou la creació de tres noves línies d’ajuts -com a conseqüència de la COVID-19- en matèria d’habitatge, economia verda i per a la reactivació econòmica adreçada a autònoms, microempreses i centres especials de treball, per un import total de 300.000€.

Tanmateix, cal destacar la creació de l’oficina municipal COVID-19 – per una partida de 70.000€- amb la contractació de quatre professionals per a la gestió i informació a la ciutadania dels ajuts COVID-19 o els 85.000€ destinats a la compra de material de protecció de la COVID-19.

Les prioritats, així com els compromisos, valors i defensa de les polítiques públiques ideades i marcades per l’equip de govern municipal en aquest pressupost, són primer les persones, amb uns pressupostos socials i de reactivació econòmica dels sectors econòmics de la vila més afectats per la crisi.

Per altra banda, els pressupostos també posen l’accent en la seguretat ciutadana, la neteja i el manteniment de la via pública, l’educació i l’atenció a les persones.

L’alcalde, Xavi Paz, ha assenyalat que és “un pressupost pensat per a la reactivació econòmica i la protecció de tots els molinencs i les molinenques. Perquè ningú quedi enrere en l’època que ens ha tocat viure”.

L’oportunitat d’adaptació d’aquest pressupost, de caràcter excepcional, al moment actual ha permès contemplar més ingressos –amb la utilització del superàvit de les arques municipals– i tot gràcies a la bona feina i deures ben fets d’exercicis pressupostaris anteriors.

El primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha constatat “que és un pressupost que neix de la prudència i es tracta d’un pressupost únic, excepcional i amb plenes garanties perquè Molins de Rei té un Ajuntament sanejat que es pot permetre un pressupost social i de reactivació”.

L’Ajuntament de Molins de Rei i els seus pressupostos inclouen un romanent de tresoreria extraordinari de 2,3 M€ que permet dotar econòmicament el desenvolupament de polítiques públiques dirigies a donar resposta a la crisi de la COVID-19.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article