Reconstruir l'Interceptor Nord de Castelldefels actuació prioritària del pla de reforma d'infraestructures hidràuliques a la zona Delta que afecta a cinc municipis

Societat.

Arxiu: Vessament d’ aigües residuals al maig a la platja de Castelldefels.
Arxiu: Vessament d’ aigües residuals al maig a la platja de Castelldefels.

Prolífica visita dissabte al Baix Llobregat del Conseller de Territori amb la sensació de que la comarca està al principi de l’ agenda.

Aquesta actuació és necessària per evitar l'abocament d'aigües residuals al mar en episodis de fortes pluges, s'està elaborant entre el Govern de la Generalitat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i els cinc municipis del Delta del Llobregat, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i El Prat.

Segons Calvet, de totes les actuacions de reforma necessàries a les infraestructures hidràuliques de la zona Delta “segurament la que és més prioritària és precisament una obra a Castelldefels, a l'interceptor del nord, que servirà per resoldre en part aquestes dificultats que a vegades sorgeixen en segons quins episodis climàtics”.

“Estem en una zona deltaica i per tant molt propensa als estancaments d'aigua en segons quins episodis climàtics i això s'ha de resoldre. Perquè això al final el que fa es restar qualitat al municipi però també a les platges”, va concloure el Conseller.

En el mateix context, l'alcaldessa Maria Miranda també explicava que va traslladar al Conseller “els problemes d'abocaments d'aigües residuals al mar, uns episodis que es produeixen de forma periòdica quan hi ha fortes pluges, una problemàtica històrica a Castelldefels”.

Segons Miranda “la solució s'està concretant i s'està treballant i bàsicament passa per la reconstrucció d'una sèrie d'infraestructures hidràuliques a Castelldefels especialment de l'interceptor nord, un interceptor on s'acaben abocant les aigües de Castelldefels però també de Les Botigues de Sitges i de Gavà”.

L'alcaldessa va destacar la necessitat d'aquesta actuació: “en aquest sentit és necessària una reconstrucció de l'interceptor, amb un pressupost d'entre 5 i 8 milions d'euros, i el Conseller s'ha compromès que aquesta actuació formarà part de la planificació més propera que s'implementarà al municipi”.

Convé recordar que la xarxa d'infraestructures d'aigua està desplegada de manera que els col•lectors d'aigües pluvials desemboquen al mar, això és així a tota la costa, per evitar inundacions quan plou, si els col•lectors no tinguessin sortida al mar una part dels municipis s'inundaria.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article