ERC Viladecans assenyala al PSC “han alterat el projecte pactat amb el veïnat per la reforma de Can Sellarés” i demana que s’ aturi

Política.

Als republicans no els tremola el pols per votar amb Cs si és per millorar la qualitat de vida del veïnat.
Als republicans no els tremola el pols per votar amb Cs si és per millorar la qualitat de vida del veïnat.

En un comunicat el grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans assenyala que ha votat en contra de l’aprovació provisional del Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Sellarès en el darrer Ple municipal de juny, on també ha presentat una moció conjunta amb Cs -a petició de la plataforma Salvem Can Sellarès- per aturar la reforma i que ha estat rebutjada finalment per la majoria dels dos socis de govern (PSC+Comuns).

Els republicans acusen l’equip de govern d’incomplir els acords amb els veïns de Can Palmer per millorar el barri. La portaveu d’ERC Bàrbara Lligadas recorda que “aquest Pla es va consensuar amb els veïns el 2013 però l’han estat modificant i el que tenim avui és un altre projecte, diferent. A més a més, les necessitats i la realitat de la ciutat evoluciona, en aquell moment no teníem els tres projectes urbanístics que tenim avui damunt la taula”, en referència als 5.700 pisos nous previstos entre el Pla de Llevant, el Polígon Centre i el sector Roca.

Per ERC Viladecans “aquesta ciutat no necessita més pisos, necessita biblioteques, espais esportius, zones verdes, una bona planificació de la mobilitat. La ciutadania a Can Sellarès no demana més pisos. No demana un bloc de 9 plantes, el que demana és que li arreglin el barri, que el dinamitzin, que el regenerin, que no se senti deixada de la mà de deu, més espai obert. I en comptes de començar per millorar el barri de Can Palmer comencen com sempre, construint pisos”.

“Ens diuen”, ha afegit, “que ho fan per incrementar l’oferta d’habitatge social, per als joves. Però si tanta falta fa per què no l’inclouen en els 5.700 pisos ja planificats? El problema de l’accés a l’habitatge no se soluciona construint més. Difícilment podrem resoldre aquest repte des de l’àmbit municipal. Podrem donar cops de mà, acompanyar, gestionar, impedir situacions de crisi, desnonaments, però construir per descomptat que no és la solució”.

La portaveu republicana ha recordat que amb aquest PMU la masia històrica que dona nom a l’espai declarat Bé Cultural d’Interès Local l’any passat pel mateix equip de govern, “quedarà encaixonat per 238 habitatges repartits en set blocs de tres a nou plantes.”

I ha assegurat, “no recuperarem tota la superfície que hi ha actualment d’instal•lacions esportives ni tot l’espai obert, entre d’altres perdrem l’antiga piscina descoberta que van deixar degradar. Viladecans ha perdut 1.300 metres quadrats de piscines descobertes en 15 anys. Per tant no es facin trampes al solitari ni venguin fum als veïns”.

En el mateix sentit, ha recordat que els terrenys que ara es pretenen privatitzar són gairebé 100% municipals. Lligadas ha demanat al govern local que aturi el projecte tal i com està redactat: “no entenem les presses. Aturin el pla, repensem-lo, escoltem a la ciutadania, què és el que realment necessita i reformulem-lo”.

Des del grup d’ERC-AM es pregunten, “si actualment les instal•lacions i els serveis ja estan al límit, què farem amb els nous residents que vindran a viure en aquests 5.700 pisos que volen construir? Perquè aquests futurs habitatges no inclouran els equipaments necessaris per compensar l’augment de població. Què farem? Continuarem construint per justificar noves instal•lacions que naixeran saturades? És un peix que es mossega la cua i un model de ciutat a les antípodes del que defensem des d’Esquerra”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article