Impulsen un nou servei a Gavà de voluntariat per acompanyar a persones amb problemes de salut mental i visibilitzar aquesta realitat

Societat., Salut.

L’ objectiu és donar suport a les persones que necessiten ajuda en el seu dia a dia.
L’ objectiu és donar suport a les persones que necessiten ajuda en el seu dia a dia.

L’Ajuntament de Gavà organitza conjuntament amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu un servei de voluntariat per a persones amb problemes de salut mental. El Consistori vol impulsar aquest projecte per a donar suport relacional i ajuda a les persones en situació de necessitat i /o vulnerabilitat.

El Parc sanitari té una llarga trajectòria i compta amb un equip de persones voluntàries des de l’any 1974. Aquesta iniciativa va sorgir de la Taula de Salut Mental impulsada per l’Ajuntament, i es considera que és el moment adient per a posar-la en marxa.

Aquesta complementa el nou servei de “Gavà t’ajuda”, iniciat al mes de març amb motiu de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, i adreçat a les persones amb problemes de salut mental que necessiten suport per les activitats de la vida diària.

El voluntariat al Parc Sanitari Sant Joan de Déu s'integra en un projecte assistencial per ajudar a la integració, convivència, acceptació, de persones amb qualsevol tipus de patologia mental, física i/o discapacitat.

Al mateix temps, vol contribuir a reduir l'alt grau de soledat de les persones afectades. Amb el seu exemple, el voluntariat ofereix a la persona atesa una nova forma de relació amb l'entorn i un nou model vital.

Les persones voluntàries es formen psicològicament i se’ls proporcionen les habilitats socials i les eines necessàries per acompanyar la persona que atenen.

La seva tasca és escoltar a través de l’empatia i connectar amb les seves emocions, i és que al final, de vegades, el que necessiten és simplement algú amb qui parlar.

Aquest nou servei es presentarà en una sessió informativa presencial que tindrà lloc el dia 8 de juliol a les 18 h a la Biblioteca Josep Soler Vidal.

Les persones interessades poden fer la reserva de plaça trucant al telèfon de Gavà T’ajuda, 93 263 91 33; enviar un whatsapp al 671658480 o un correu a voluntariat@pssjd.org i les que vulguin més informació sobre el servei poden contactar amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Ho poden fer a través de l’adreça electrònica: voluntariat@pssjd.org; mitjançant un whatsapp al telèfon 671658480, el seu horari d’atenció és de dilluns a divendres de 10h a 13h i de 15h a 17h.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article