L’actriu Anna Sahun s’ emporta el 46è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu de Molins de Rei

Cultura.

Anna Sahun a una foto d’ arxiu.
Anna Sahun a una foto d’ arxiu.

El passat sis de juliol, en un acte radiofònic especial de Ràdio Molins de Rei, es va donar a conèixer la guanyadora del 46è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu 2020 a la millor interpretació femenina.

Enguany, l’actriu Anna Sahun, va resultar proclamada com la guanyadora per la seva magistral interpretació dels personatges de la Dolors, mare d’en Samuel, i la Judit, filla d’en Samuel, a l’obra teatral justícia del dramaturg Guillem Clua, sota la direcció de Josep Maria Mestres, estrenada al Teatre Nacional de Catalunya i que fou interrompuda per la crisi de la COVID-19.

L’acte radiofònic va ser dirigit pel coordinador de Ràdio Molins de Rei i van participar, en primer lloc, l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz; la regidora de cultura, Ainoa Garcia; en Miquel Agell, membre de l’ADB; la Mercè Managuerra, darrera guardonada amb el Premi Xirgu, i també participaren via telefònica, l’Elisa Poch, membre del jurat Xirgu, i l’Ignasi Roda, President de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona.

Aquest premi fou creat l’any 1975 per la Penya Carlos Lemos, que en la seva dissolució l’any 2015, li va passar el testimoni a l’ADB. El Premi Xirgu compta amb el suport de: la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Col•legi Oficial de Joiers, d’Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC), l’Ajuntament de Barcelona i el Festival Grec 2020, i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Finalment, l’entrega del premi tindrà lloc de manera presencial, i pel fet que l’Institut del Teatre, lloc habitual del lliurament del Premi roman tancat, al vestíbul del Mercat de les Flors de Barcelona el proper dia 13 de juliol, dilluns, a les 19h. En l’acte es lliurarà l’Anell Xirgu que enguany ha estat creat per la joiera Anna Puig.

També intervindran les cantants Virgínia Martínez i Mone Teruel acompanyades pel pianista Pep Pladellorens, que interpretaran cançons de l’espectacle “La Xirgu i el seu temps”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article