Els Ajuntaments plantegen reclamar que els diners de les sancions posades per les policies municipals durant la pandèmia s’ inverteixin als municipis

Política.

La Policia de Gavà va interposar durant l’estat d’alarma més de 1.200 denúncies per incomplir les normes, les més baixes d’elles de 600 euros.
La Policia de Gavà va interposar durant l’estat d’alarma més de 1.200 denúncies per incomplir les normes, les més baixes d’elles de 600 euros. | Arxiu 22 de març 2020.

Diferents ajuntaments i entitats municipalistes s’han manifestat demanant al Govern que la recaptació de les multes que les policies locals van interposar, per incomplir les normes i posar en perill la ciutadania, recaigui en els municipis i no vagi a la Generalitat.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha manifestat que “a hores d’ara i fa falta de saber com queda el tema esperem que la Generalitat reconsideri aquesta intenció de decretar que l’import i la gestió de les multes que s’havien imposat pels agents de les policies municipals i les guàrdies urbanes fossin gestionades per la Generalitat i en aquest cas també la seva recaptació anés al govern autonòmic”.

Per a l’alcaldessa “és una decisió que s’ha de replantejar. Els municipis i els nostres serveis són sempre els que donen respostes a les necessitats però, en aquest cas, també al compliment de la normativa que va venir motivada per l’estat d’alarma. En aquest període hem tingut una sèrie de despeses i també uns menors ingressos que necessitem, evidentment, per continuar donant servei i resposta a les necessitats de la ciutadania”.

Per a Sánchez és un “tema de responsabilitat i de corresponsabilitat que la Generalitat reconegui aquest paper i el rol fonamental que han desenvolupat els serveis essencials dels ajuntaments. Creiem que hi ha d’haver un retorn corresponen a aquesta major despesa que hem tingut i que revertirà en benefici dels nostres ciutadans i nostres ciutadanes”. 

Finalment, l’alcaldessa ha informat que “els municipis ens estem plantejant presentar mocions i fer servir totes les eines legals, jurídiques i a nivell parlamentari per tal que la Generalitat replantegi aquesta decisió que ens va avançar per decret el 2 de juny”.

Comentaris

Eduardo Roca Vendrell El Prat de Llobreate
1.

Em sembla molt be que lo que se'ls i cobra am els incívics converteixi am,millores pel municipi,un deu per la iniciativa!!!!!!!!!!

Comenta aquest article