Ampli consens per aprovar el pla de reconstrucció social i de reactivació econòmica de Sant Vicenç dels Horts

Política.

És un recull de més de 100 mesures per fer front a les conseqüències derivades de l’emergència sanitària.
És un recull de més de 100 mesures per fer front a les conseqüències derivades de l’emergència sanitària.

Es tracta d’un pla treballat entre agents socials i econòmics, grups polítics i el Govern Municipal, on queden recollides diferents accions per reactivar la ciutat i protegir les persones més vulnerables.

Es va aprovar en un ple extraordinari i urgent, amb els vots a favor de PSC – Sant Vicenç en Positiu, Ciutadans i Sant Vicenç en Comú Podem, mentre que Junts x Sant Vicenç s’hi va abstenir.

La portaveu de Junts va trobar en falta que, “es desglossessin les propostes en les partides corresponents, assimilar aquest pla a una modificació pressupostària” i “haver destinat temps i recursos per fer un procés participatiu de veritat, un espai deliberatiu, no la suma de les opinions en un sol Consell”.

Malgrat tot, Maite Aymerich va valorar positivament que “heu fet molta feina per poder parlar amb tothom” i va assegurar: “No posarem pedres al camí i no votarem en contra d’aquest pla de xoc [...], però no podem tan sols ni fer un sí crític a un pla de xoc que es manté en apujar impostos que el govern local podria no apujar”.

L’alcalde de la ciutat, Miguel Comino, va tenir un record especial pels vicentins i les vicentines que han mort durant la crisi sanitària i va assegurar que “estem en un dels moments més complicats de la nostra història recent”, tot recordant que al març ,“la Covid-19 va obligar a paralitzar una gran part de l’activitat econòmica, cosa que ha tingut, té i tindrà greus conseqüències econòmiques però també socials”.

Per aquest motiu, l’alcalde va afegir que aquest pla esdevé “un nou full de ruta per avançar en aquesta reconstrucció social i reactivació econòmica que Sant Vicenç necessita”.

Tant és així, que el Pla d’Acció Municipal que s’estava treballant per aquest mandat “ queda supeditat ” ara al nou document. Comino va agrair la implicació de totes les parts per poder tirar endavant aquest pla “ambiciós i realitzable a la vegada”, el qual s’ha debatut en diverses reunions telemàtiques i en el si del Consell Econòmic i per l’Ocupació.

Amb un ampli consens, el document compta amb el suport de PIMEC, Unió de Botiguers, Sant Vicenç Suma, Unió d’Empreses, AEBALL, CCOO, UGT, els Salesians, Fundació Maria Auxiliadora, Fundació Bayt al-Thaqafa, Casal Infantil i Juvenil El Quijote i Centre Diari Sant Josep, entre d’altres agents.

L’alcalde va explicar que “el document que aprovem avui no té vocació d’estar tancat per sempre més, sinó que s’haurà d’anar revisant en el Consell Econòmic i per l’Ocupació”, tal com demanava per exemple CCOO.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article